Apple’ın haziran ayındaki WWDC etkinliğinde hem iPadOS hem de MacOS için Stage Manager adında çoklu görev arabirimi tanıtılmıştı. Yeni özelliğin şimdi daha fazla iPad’de destekleneceği ortaya çıktı.

Apple tarafından yapılan resmi açıklamalar, Engadget adlı internet sitesinde yer altı. Stage Manager adı ile duyurulan çoklu görev arabirim özelliğinin sadece M1 destekli iPad’lerde yer alacağı belirtilmişti. Ancak şimdi iPadOS 16.1 sürümü ile bu katı kuralda değişikliğe gidilecek ve pek çok farklı iPad modelinde Stage Manager özelliği yer alacak.

iOS 16 beta 3 yayımlandı

Apple’dan iPad kullanıcılarını sevindiren yenilik

Apple sözcüsü tarafından yapılan açıklamalarda “Stage Manager’ı, aynı anda ekranda sekiz adede kadar canlı uygulama çalıştırma özelliğine sahip, hem iPad ekranında hem de ayrı bir harici ekranda üst üste binen, yeniden boyutlandırılabilir pencerelerle çoklu görev yapmanın yepyeni bir yolu olarak sunduk. Bu çoklu ekran desteğinin sağlanması, yalnızca M1 tabanlı iPad’lerin tam gücüyle mümkündür. 3. ve 4. nesil iPad Pros’a sahip müşteriler, Stage Manager’ı iPad’lerinde deneyimlemeye büyük ilgi gösterdiler. Buna karşılık ekiplerimiz, iPad ekranında aynı anda dört adede kadar canlı uygulamayı destekleyen bu sistemler için tek ekranlı bir sürüm sunmanın bir yolunu bulmak için çok çalıştı. M1 iPad’lerde Stage Manager için harici ekran desteği, bu yıl içinde bir yazılım güncellemesinde sunulacak.” denildi.

iPadOS 16.1 ve MacOS Ventura, Stage Manager desteği ile gelecek ve bu sonbahara doğru kullanıcılara sunulacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir