IOS 16 Developer Beta 3 sonunda mevcut. AFib geçmişi, kilit modu, iCloud fotoğraf kitaplığı paylaşımı gibi önemli yenilikler var.

iOS 16 Beta nasıl indirilir kurulur?

iOS 16 ve iPadOS 16 için hazırlanan Developer Beta 3 güncellemeleri kullanıcıların hizmetine sunulmaya başlandı. Farklı cihazlar için farklı boyutlara sahip olan yeni iOS 16 Developer Beta 3 güncellemesi, bazı hataları gideriyor ve kullanışlı özellikler ekliyor. İşte yeni iOS 16 hakkında bilmeniz gerekenler.

iOS 16 Beta 3: Yeni duvar kağıdı, kilit modu ve daha fazlası

iOS 16 Developer Beta 3 güncellemesi nihayet indirilmeye hazır. Önceki sürümdeki hata düzeltmelerini kapatan ve performans iyileştirmeleri uygulayan yeni güncelleme, AFib geçmişi ve kilitleme modu gibi harika özelliklere de sahip.

iOS 16‌ ve watchOS 9, kullanıcının atriyal fibrilasyon (düzensiz kalp atışı) puanlarını takip edecektir. AFib kayıt özelliği, atriyal fibrilasyonu olan kullanıcılara kardiyak değerlerini gözden geçirme fırsatı verecektir. Sağlık uygulamasına eklenen AFib kayıtları başlangıçta yalnızca ABD’li kullanıcılar tarafından test edilir.

Developer Beta 3’teki bir diğer dikkate değer yeni özellik ise kilit modudur. Şirketin yeni güvenlik özellikleri, belirli özellikleri savunmasız cihazlarla sınırlandırıyor ve bilinmeyen kullanıcılardan gelen aramaları engelliyor. Bu yeniliğin özellikle devlet destekli casus yazılımlara karşı tasarlandığına inanıyor.

iOS 16 Beta 3 ile gelen özellikler

  • iOS 16 beta 3’teki notlar gibi, Kilit Modu tüm iPhone sahipleri için değildir; Amacı saldırıya uğramış gazeteciler, aktivistler, devlet çalışanları ve belirli kişiler olabilir.
  • iOS 16 Beta 3, Fotoğraflar uygulamasına paylaşılan kitaplık desteği ekler. Bu özellik WWDC’de duyuruldu ve “Size en yakın kişilerle fotoğraf ve videoları dahil edin” için paylaşılan kitaplıklar oluşturmanıza olanak tanır.
  • Paylaşılan Kitaplık özelliğini Ayarlar uygulamasında “Görüntüler” altında bulabilirsiniz. Buradan fotoğrafları otomatik veya manuel olarak paylaşmayı seçebilirsiniz.
  • Orijinal iPhone’daki gibi yeni palyaço balığı duvar kağıdı içerir. Ancak bu duvar kağıdı şu anda herkes için değil.
  • iOS 16 beta 3, kilit ekranı özelleştirme özelliği için yeni bir yazı tipi seçeneği ekledi. Bu, iOS 16’dan önce varsayılan olarak kullanılan yazı tipiyle aynıdır.
  • Federico Viticki’nin Twitter’da belirttiği gibi, iPadOS 16 beta 3’te Stage Manager’da bazı değişiklikler var. Tüm seçenekleri açıkça gösteren güncellenmiş bir çoklu görev menüsü vardır. Yeni pencere seçeneği çok pencereli uygulamalar için de mevcuttur.
  • Acemi Stage Manager kullanıcıları için yeni eğitimler mevcuttur.
  • Güncelleme ayrıca iPad’inizi ilk kez harici bir monitöre bağlamak için yeni bir eğitim içeriyor.
  • Hatırlatıcılar, “rozet sayımına gecikmiş ve gecikmiş öğeleri dahil etmenize” olanak tanıyan yeni bir ayara sahiptir.
  • Cüzdan uygulaması, Safari’de kayıtlı sanal kartları Apple Pay ile kullanmak için yeni özelliklere sahiptir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir