SSD modelleri uzun zamandan beri kullanımda olsa da son dönemlerde soğutma sistemleri yeni bir trend başlattı. Aktif bir fan ile desteklenen SSD modelleri, kullanıcılar tarafından daha çok tercih ediliyor. 

SSD modellerinde özellikle yoğun iş yükleri, ısıya bağlı problemlerin yaşanmasına yol açarken beklentilerin bu konuda artması farklı girişimlerin ve seçeneklerin de ortaya çıkmasını sağladı. Geçtiğimiz aylarda bu modellerin öncülerinden birisi olan Icy Box IB-M2HSF-705 SSD soğutucusu tanıtılmış ve tanıtım ile birlikte model dikkat çekmişti.

Qiao Sibo’dan yeni model

Şimdi ise yeni bir marka daha piyasaya giriş yaptı ve özel modeli ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Qiao Sibo tarafından geliştirilen özel soğutma sistemleri, piyasadaki tüm modeller ile uyumlu ve 76 mm x 24,5 mm x 70,5 mm ölçülerinde. SSD’ye takılarak kullanılabilen yeni model, böylece sıcaklığı dışarı atarak diskin ısınmaya bağlı sorunlar yaşamasını önlüyor. Böylece daha uzun ömürlü bir disk kullanımı sunuyor. 3000 RPM dönüş hızına sahip olan fan, 27,3 dBA gürültü seviyesi ile de dikkat çekiyor. Qiao Sibo’nun fiyatlandırması ve satış süreci konusunda herhangi bir bilgi şu an için paylaşılmamış durumda. Ancak önümüzdeki dönemlerde resmi internet sitesi ve Amazon gibi e-ticaret siteleri üzerinden satışa çıkacağı belirtildi.

Soğutucu sistemleri için bu yeni gelişim oldukça önemli. Zira piyasada bu yönde büyük bir beklenti ve ilgi olduğundan dolayı önümüzdeki dönemlerde sektör devleri tarafından da benzer ürünlerin geliştirilerek piyasaya sunulması bekleniyor. 

SSD
Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir