Spotify’ı ücretsiz kullanmak mantıklı mı yoksa premium abonelik satın almaya değer mi? Bu tür soruları olanlar için ücretsiz sürümü kullanmanın faydalarını listeledik.

Spotify’ı ücretsiz kullanmak mantıklı mı? 2022’de Spotify’ı ücretsiz alacak mıyım, yoksa şimdi premium abonelik mi almalıyım? Bu soruların cevapları aslında görecelidir.

Spotify’da çalma listesi nasıl yapılır?

premium üyelik satın almanın birçok avantajı vardır. Bu nedenle çoğu kullanıcı Spotify’ı ücretli kullanmanın şart olduğunu düşünüyor. Ancak Spotify’daki ücretsiz özellikler hafife alınacak bir şey değil.

Spotify Premium, öğrenciler ve aileler için özel bir indirim sunsa da çoğu kullanıcı Spotify’ın ücretsiz kullanılıp kullanılamayacağını soruyor.
Premium aboneliğinin sınırsız müzik indirme, çevrim dışı dinleme, atlama sorunu olmaması, özel çalma listeleri ve daha birçok avantaj sunması, onu sahip olunması gereken bir şey haline getiriyor.

Bildiğiniz gibi Spotify, 30 günlük ücretsiz deneme süresinin ardından size ister aylık belirli bir ücret ödemeyi kabul edin ve Spotify Premium hesap kullanıcılarına katılmanın tüm avantajlarından yararlanın, ister üyeliğinizi iptal edin iki seçenek sunuyor. ve bir süre premium özellikleri kullandıktan sonra premium özelliklere veda edin.

Spotify Premium kullanmanın elbette birçok faydası var ancak son yıllarda mobil versiyonda ortaya çıkan güncelleme ile programı ücretsiz kullanmak çok daha akıllı hale geldi. Bu onu favori mi yaptı? Bu yüzden küçük dezavantajlara ek olarak, Spotify’ı ücretsiz kullanmak çoğu kullanıcı için mantıklı bir seçim haline geldi.

Spotify’ı ücretsiz kullanmanın faydaları nelerdir?

  • Blok taşması sorunu artık oluşmuyor.
  • kişisel çalma listesi var.
  • Data Saver ile daha az internet harcayın.
  • kişi için tamamen yeni bir arayüz sunar.

Spotify ücretsiz özellikleri, gördüğünüz gibi platform güncellemesinden bu yana oldukça tatmin edici. Bunları tek tek inceleyelim.

1. Doğru şarkı için şarkıyı kaçırmayın

Spotify Premium’u tercih etmemizin ana nedeni; sınırsız zıplama imkanı veriyor, istediğimiz gibi oynayabiliyoruz. Spotify’ın hazırladığı muhteşem çalma listelerinden (Weekly Discovery, Daily Mix, Music Radar) sadece herhangi bir sanatçının belirli bir albümünü veya parçasını dinleyebildik, sadece Spotify Premium versiyonunda.

Güncellenen Spotify da bu avantajı ücretsiz hesap kullanıcılarına sunuyor. Artık özel çalma listelerinden, kendi özel çalma listelerinden veya zevkinize göre doğrudan belirli şarkılardan şarkılar çalabilirsiniz. Şarkı atlama sorununu çözen Spotify’ın ücretsiz sürümünün özellikleri bununla da sınırlı değil.

2.Kişiselleştirilmiş çalma listeleri seçin ve dinleyin

Spotify, çalma listelerini yalnızca Premium kullanıcılar için değil, belirli gün ve durumlar için özenle hazırlar. Yeni Spotify karşılama ekranı, tıpkı Apple Music gibi en sevdiğiniz sanatçıları ve türleri gösterecek. Beğen düğmesine basarak, çalma listenize kaydedilecek parçaları favorilerinize ekler ve Gizle düğmesiyle bir öneriyi beğenmediğinizi rahatlıkla belirtirsiniz.

Ayrıca müzik dinlerken öneriler yenilenecek; İçerik sürekli güncellenecektir. Her zaman olduğu gibi kendi çalma listelerinizi oluşturabileceksiniz; Tabii ki, daha basit bir şekilde.

Kısacası Spotify’ı müzik dinleme konusunda diğer platformlardan ayıran özelliklerden biri de Premium kullanıcılara özel olmayan özel çalma listeleridir. Ücretsiz bir kullanıcı olarak, müzik zevkinize uygun 15 çalma listesi sizi bekliyor.

3.Spotify ne kadar internet kullanır?

Spotify Premium hesabı kullanmanın avantajlarından biri, şarkı indirme ve çevrimdışı olarak çalma yeteneğidir. Ne yazık ki; Hiçbir Spotify çevrimdışı seçeneği güncellenmedi, ancak en az onun kadar etkili olduğunu düşündüğümüz date save adında tamamen yeni bir özellik var.

4.Yeni özel arayüz


Spotify Radio’yu hiç açmadıysanız, ücretsiz sürümü kullanmak için bir nedeniniz daha var. Spotify’ın yeni arayüzünde dört sekme bulunur: Ana Sayfa, Arama, Kitaplığınız ve Premium.

En son çalınan çalma listeleri, ruh hali eşleştirme ve türe göre sıralama, özel çalma listelerinin tümü Spotify’ın yeni ücretsiz sürümünde mevcuttur. Spotify’ın ücretsiz sürümünün yeni yüzünü tüm iOS ve Android kullanıcılarına göstermesi de güzel.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir