Spotify, dünya genelinde en çok kullanılan müzik akış hizmetlerinden birisi olduğu gibi uygulamada yer alan çalma listesi sistemi kullanıcıların kendisine özel çalma listeleri oluşturmasını ve paylaşmasını sağlar. Web, Windows, Mac, iPhone, iPad ve Android sürümlerinde çalma listesi oluşturulabilmekte ve kullanılan platform ne olursa olsun aynı hesap kullanıldığı takdirde çalma listelerine her bir cihazdan kolayca erişim sağlanabilmektedir.

Masaüstünde Spotify çalma listesi oluşturma

Masaüstü kullanımı sırasında çalma listesi oluşturmak için öncelikle Spotify sitesine giriş yaparak web sürümü açılmalıdır. Sol kenar çubuğunda yer alan kütüphane seçeneğinin altında yeni çalma listesi oluştur seçeneği seçilmelidir. Böylece oluşturulacak ekranda çalma listesi için özel bir isim verilecek bir bölüm görülecektir  

Çalma listesi oluşturulduktan sonra ise istediğiniz kadar şarkıyı bu listeye ekleyebilirsiniz. Bunun için çalma listesinin alt bölümünde yer alan arama bölümüne şarkı isimlerini yazmanız yeterlidir. Böylece şarkı bulunduktan sonra şarkının yanında yer alan ekle seçeneği ile çalma listenizi kolayca oluşturabilir ve şarkılarınızı listeye ekleyebilirsiniz

Mobilde Spotify çalma listesi oluşturma

iPhone, iPad, Android işletim sisteminin kullanıldığı bir mobil cihazı çalma listelerinin oluşturulmak istenmesi halinde ise Spotify uygulaması açılmalıdır. Uygulamanın alt çubuğunda yer alan kitaplık bölümünde kullanıcıların playlistleri listelenir. Eğer bu bölümde playlist yoksa ya da yeni bir çalma listesi oluşturmak istiyorsanız sağ üst köşede yer alan artı simgesine dokunmalı ve ardından çalma listesine ad vererek oluştur seçeneği seçilmelidir.

Çalma listesi oluşturulduktan sonra ise şarkı ekleme bölümünde tıpkı masaüstü sürümünde olduğu gibi şarkı araması yapılarak bulunan şarkılar listeye eklenmelidir. Dilediğiniz zaman çalma listelerinizi silebilir, yeni şarkıları ekleyebilir ya da listedeki şarkıları listeden çıkarabilirsiniz.  Böylece farklı playlistler ile farklı müzik türlerini listeler halinde kontrol edebilirsiniz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir