Spotify, uzun bir zamandır üzerinde çalışmaya devam ettiği sesli kitap projesini kullanıma açıyor. Bir müzisyenin hayatını anlatan Run, Rose, Run sesli kitabının ilk bölümü yayınlandı. 

Ticari hayatına müziğe yönelik içerikler ile başlayan sektörün başarılı ismi Spotify, yalnızca müzikle sınırlı kalmak istemiyor. Her geçen gün daha da popüler olan podcast konseptine önemli yatırımlar yapan şirket şimdi de sesli kitap sunuyor. 

Spotify sesli kitaplar özelliğine kavuşuyor

8 12

Sesli anlatım içeren dijital kayıt şeklinde belirtileceği üzere sesli kitaplar uzun bir zamandır internet dünyasında da kendine yer alıyor. Hareket halindeyken kitap dinleme rahatlığı yanında bir takım sorunlar olan kişilerin de oldukça fazla tercih ettiği bir seçenektir. Spotify’da sesli kitap konsepti için çalışmalar yapılmaya başlandı. Bookcast şeklinde adlandırılan yeni konsept bu hafta ilk başarısını sundu. Dolly Parton ve James Patterson tarafından yazılan Run, Rose, Run adlı dijital kitap Spotify üzerinden erişime açıldı.

YouTube yeni bir canlı yayın özelliği için kolları sıvadı

Run, Rose, Run normalde 7 Mart tarihinde satışa sunulacak bir romandır. Spotify yazarla anlaşma yaparak romanın dijital dünyaya aktarılmasını sağladı. Roman, Nashville’e taşınan bir müzisyenin ilham kaynağı olan fakat planlarını da gerçekleştiremeyecekleri bir sor ile mücadelesi anlatılıyor. Müzik öğeleri ile tasarlanan sesli kitabın soundtrack albümünü Dolly Parton hazırladı. İlk iki bölümü yayınlanan bu romanın tüm bölümleri 7 Mart tarihine kadar tamamlanmış olacak. Soundtrack albümünün de ilk iki parçası da erişime sunuldu. 4 Mart tarihinde ise tamamı erişime açılacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir