Çevrim içi müzik pazarının en önemli isimlerinden biri olan Spotify, bugün sanatçılar için NFT merkezli bir test gerçekleştirmeye başladı. Çevrimiçi müzik pazarının adeta açık ara lideri konumunda yer alan Spotify, bu testi ilk olarak yalnızca sanatçılar ve ABD merkezli olarak başlattı. 

Yeni dönem içerisinde firma sanatçılarının sahibi oldukları NFT’leri Spotify’daki profillerinde sergilenmesine de imkan tanınıyor. Şimdilik uygulama içerisinde NFT satışı yapılmasına izin verilmiyor, satış için kişiler özel bağlantı aracılığıyla OpenSea gibi NFT satış platformlarına yönlendiriliyor. Şu an için yalnızca stratejik fotoğraf temelli NFT’lere destek verdiği belirtilen şirket, süreci ileride herkes için kullanıma sunulabilir ya da süreci tamamen de rafa kaldırabilir. Bu ikinci kısmı olarak belirtiliyor çünkü NFT’lerin popülerliği ise şu aralar ciddi anlamda düşünülüyor. Bu anlamda ise firma sürece yatırım yapmayı bir süre sonra kesebilir. Belirtmek gerekirse NFT kavramının Twitter tarafından verilen temel özet ise şu şekilde;  “NFT’ler (Non-Fungible Tokens’ın kısaltması) bir blok zincirinde (herkesin erişebildiği bir dijital veritabanı) depolanan ve sahiplik kanıtı bulunan, sanat eseri gibi, benzersiz dijital öğelerdir.”

Android Spotify indirmek için
iOS Spotify indirmek için
Windows Spotify indirmek için

instagram logosu yenilendi

Şirket bu durumdan önce de metaverse de Roblox, merkezli olarak bir sanal ada açmasıyla da ses getirmeyi başardı. Direkt olarak ise “Spotify Island” adlı verilen bu sanal alan, firmanın metaverse geleceği özelinde attığı kendisi için önemli bir adım oldu. Firmanın ikonik yeşil renginin yüksek oranda merkeze alındığı bu sanal ada içerisinde kullanıcılar pek çok farklı işlem de yapabiliyor. Burada müzik yapılabileceği gibi sanal alanlarda sosyalleşebildiği ve sanal eşyalara da ulaşılabildiği dile getiriliyor. Kalp şeklindeki “like” ikonlarının ücretsiz eşyalar için toplanabildiği ortamda, şarkıcıların gelir elde etmesi için de adımlar atılıyor. İçerik üreticilerin “Spotify Island” içerisinde kendi sanal objelerini satabileceği dile getiriliyor. 

Google, Play Store’da fazla sayıda uygulamayı kaldırıyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir