Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple ve Apple Store tarafı gibi Google’da eski uygulamalar için Play Store merkezli adımlar atmak adına hazırlıklara başladı. Ortaya çıktığı üzere Google, Play Store içerisinden 900 bin kadar uygulama ve oyunu kaldırmak için planlar kuruyor. 

Bu uygulamaların ve oyunların iki yıldır güncelleme almadığı ve yakında bir adım atılmazsa platform dışına alınacağı belirtildi. Google’ın bazı yapımları tamamen sileceği, bazılarını ise gizleyeceği dile getirilirken, kaynaklara göre ise Apple’da 650 bin kadar uygulama ve oyunu kaldırmak adına hazırlıklara devam ediyor. Toplamda ise 1,5 milyondan fazla eski içeriği kaldırmayı planlayan ikili, bazı kişilerin canını sıktı. Bu durum bazı tamamlanmış uygulama ve oyunlara sahip olan geliştiricilerin pek de hoşuna gitmiyor. Fakat uygulamaların yeni işletim sistemleri ve politikalar için güncellenmesi de önemlidir. Özellikle de yeni dönem içerisinde bunu değerlendirmek gerekiyor çünkü hem Play Store hem de App Store özelinde artık bu konu hakkında daha fazla planlar kuruluyor. 

google play storeda fazla sayida uygulamayi kaldiriyor

Apple bu konu ile ilgili olarak geçtiğimiz haftalarda tepki çekmişti. Şirket bir uygulamayı marketten kaldırmadan önce uygulama geliştiriciye bir mesaj gönderiyor. Geçtiğimiz hafta sayıları ciddi bir şekilde artan bu mesajlarda, “uygulamanız / oyununuz çok uzun zamandır güncellenmiyor, eğer 30 gün içerisinde güncelleme yapmazsanız satıştan kaldırılacak” şeklinde bildirimler geçiliyor. Gündemde yer alan bu konuya en çok tepki gösterenler ise uygulama geliştiricileri oldu. Özellikle de oyunların tamamlanmış bir sanat eseri olduğu dile getirildi ve bunlar için güncelleme beklentisi de iyi karşılanmadı. 

Vu konuda Apple sürece netlik kazandırmak için bir güncelleme sundu. İlk olarak kaldırılacak olan oyun ve uygulamaların nasıl seçileceği netleştirildi ve burada ise şunları dile getirdi; “Son üç yıl içinde güncellenmemiş ve minimum indirme eşiğini karşılamayan (Artık hiç indirilmeyen veya 12 aylık bir süre boyunca çok az sayıda indirilen) uygulamalar ve oyunlar politikaya tabidir”.  Apple aynı zamanda daha önce verilen 30 günlük süreyi 90 güne çıkardıklarını belirtti. Yani artık uyarı mesajlarını alan geliştiricilerin, uygulama veya oyunlarını güncellemek için 30 değil 90 günlük zamanı bulunuyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir