Önde gelen müzik akışı platformlarından olan Spotify, yatırımlarına devam ediyor. Son dönemlerde podcast’lere daha fazla odaklanan Spotify iki önemli stratejik hamle daha yaptı. Podcast üzerine yaptığı çalışmalar ile tanınan Chartable ve Podsights Spotify tarafından satın alındı. Şirket 2022 yılının en önemli satın alımlarından birisini böylece yapmış oldu. Satın alma ile birlikte Podsights bünyesinde çalışan 40 çalışan Spotify ekibine katılacak

Spotify’ın podcastteki hakimiyeti artacak

Her iki şirket podcast pazarlaması ve reklam alanında faaliyet gösteriyordu. Podcast yayınlarına yönelik metrikleriyle dikkat çeken iki şirket, Spotify’daki podcast etkinliklerinin daha iyi ölçülmesini sağlayacak. Öyle ki kullanıcıları kimi dinlediği, reklamı dinleyip dinlemediği, reklam sonrasında ne yaptığı şirketlerin geliştirdiği özel yazılımlar ile yakından takip ediliyor. Podsight’ın satın alınması hakkında açıklama yapan Spotify, şirket teknolojisinin podcasting dışında da kullanacağını söyledi. Bu bakımdan satın almalarda sadece podcastin hedeflenmediği de ortaya çıktı.

Chartable satın alımı ile hedeflenen ise daha çok Spotify podcast yayıncılarının ölçümlerini daha rahat yapabilmesi. Kitle içgörüleri, tanıtım araçları, Smartlinks ve SmartPromos gibi çeşitli hizmetleri devreye alacak Spotify, böylece içerik oluşturucular için işleri daha da kolaylaştıracak.

Son dönemlerde Joe Rogan’ın podcast’i nedeniyle yoğun bir tepki gören Spotify’ın herkesin platformu terk ettiği dönemde satın almalar ile gündeme gelmesi de dikkat çekti. Şirketin tüm bu olumsuzlukların üzerinden nasıl kalkacağı da merak ediliyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir