Dünyaca ünlü oyun yayıncısı Warner Games, Sony’nin Microsoft’a cevabı olarak PlayStation markasına katılmış olabilir.

Oyun sektöründe son aylarda yaşanan en büyük gelişme Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması oldu. Microsoft, bunu yalnızca Xbox’a özel yüksek kaliteli oyunlar başlatmak ve Xbox’ta Call of Duty gibi dev yapımlara daha iyi bir deneyim sağlamak için yaptı.

Microsoft Warner Bros’un oyun bölümünü satın almak için harekete geçti

Bu hamlenin ardından PlayStation ve Xbox arasındaki özel oyun savaşında rüzgarlar daha da hızlı esmeye başladı. Bu olaydan sonra çatı şirket olarak Sony olan PlayStation için bir sonraki adımı dört gözle bekliyorduk. Söylentilere göre Sony, oyun şirketi Warner Games’in PlayStation markasına eklemesi için hazırlıklara başladı.

Warner Games muhtemelen PlayStation’a satıldı

Dünyaca ünlü dağıtım şirketi Warner Bros.’un oyun dağıtım stüdyosu da sektörde oldukça popüler. Şimdiye kadar Batman ve Adaletsizlik gibi dizileri video oyunlarına iyi bir şekilde uyarladılar ve onlarla geniş bir izleyici kitlesi kazandılar. Söylentiye göre Warner şirketin oyun departmanını satışa çıkardı ve Sony de şirketi satın almak üzere. Ünlü analist Imran Khan’ın açıklaması şaşırtıcı görünüyor.

Analist Warner Bros.’un Satışta oyun bölümünün olduğunu iddia etse de, daha sonraki söylentiler Sony’nin bu bölümle en çok ilgilendiğini söylüyor. Sony, oyun endüstrisindeki en zorlu rekabeti sürdüren şirketlerden biri olduğu için bu söylentilerin doğru olması oldukça muhtemel. Aynı kaynağa göre Warner, oyun stüdyosu ile birlikte Batman ve Harry Potter gibi oyunların haklarını da satıyor.

Bu satın alma gerçekleşirse Microsoft’un bir cevabı olacak ama Activison Blizzard’ın satın alınması kadar büyük olmayacak. Çünkü Activision Blizzard, Warner Games’den daha iyi bilinen bir şirket ve daha da geniş bir kitleye ulaştı. Ancak şirketin bu hamleyle rekabeti biraz daha kızıştıracağını söylemek yanlış da olmaz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir