Microsoft Warner Bros'un oyun bölümünü satın almak için harekete geçti - Haberler - indir.com

Microsoft Warner Bros'un oyun bölümünü satın almak için harekete geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-08 15:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

 Son yıllarda oyun sektörüne büyük bir önem vermeye başlayan Microsoft bu alanda yeni bir atılım yapmak için hazırlanıyor. Yeni iddialara göre şirket  Warner Bros. Interactive Entertainment'i satın almak için görüşmelere başladı.

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft Windows işletim sisteminin yanı sıra son dönemlerde yapay zeka teknolojisine ve video oyun sektörüne de büyük bir önem vermeye başlamış durumda. Bu alanlarda daha iyi olmak için çalışmalarına hız kesmeden devam eden şirket Xbox için geliştirdiği oyunların etkisini de arttırmak istiyor. Bunun için ardı ardına tanınmış şirketleri bünyesine dahil eden şirket Xbox Game Studios ekibini daha da güçlendirmeye çalışıyor.

Microsoft, Xbox Lockhart konsolunu yakında tanıtabilirMicrosoft, Xbox Lockhart konsolunu yakında tanıtabilir

Bu konuda ortaya atılan yeni iddialar ise oldukça ilgi çekici. Son dönemde kulislerde dolaşan söylentilere göre teknoloji devi popüler oyun geliştiricisi Warner Bros’u bünyesine dahil etmek için her yolu deniyor. Eğer iddialar doğruysa ve Microsoft Warner Bros’u satın almayı başarırsa bu durum Xbox Game Studios için büyük bir dönüm noktası olabilir. Bunun için kesenin ağzını açmaktan çekinmeyen şirketin büyük bir meblağı da gözden çıkardığı iddia ediliyor.

Video oyun sektörünün iddialı şirketlerinden biri olan Microsoft geçtiğimiz birkaç sene içinde Playground Games Ninja Theory, Double Fine ve inXile gibi şirketleri Xbox Game Studios bünyesine dahil etti.  Aynı şekilde, Warner Bros. Interactive Entertainment'i satın almaya çalışan şirketin bu konu hakkında görüşmelere başladığı da söyleniyor.

Microsoft, 4 oyun firmasını satın aldı

Üstelik Microsoft bu satın alma için 4 milyar doları gözden çıkarmaya da hazır. Buna ek olarak Warner Bros'un çatı şirketi AT&T'nin WarnerMedia ve Directv'yi satın almasıyla ortaya 154 milyar dolarlık bir borcun çıktığı ve Microsoft’un bu meblağı ödeyebilmek için elindeki değerli kaynakları satmayı düşündüğü de iddialar arasında. AT&T’nin Warner Bros'u satıp satmama konusundaki kararsızlığı masa başı toplantılarının uzamasına neden olmuş gibi duruyor.

Warner Bros için devler yarışıyor

Fakat Warner Bros'u satın almak isteyen tek şirket Microsoft da değil. Video oyun sektörünün başarılı şirketlerinden biri olan Activision, EA ve Take-Two Interactive'in de Warner Bros'un oyun bölümü konusunda oldukça istekli olduğu iddia ediliyor. Bu şirketlerin arasında en güçlü şirket Microsoft gibi görünse de AT&T'nin satış konusunda emin olmaması şirketin işlerini oldukça zora sokuyor.

Pek çok oyuncunun Xbox’ı oyun konusunda yetersiz görmesini değiştirmek için kararlı olan Microsoft’un bu rekabetten galip gelip gelemeyeceğini ilerleyen dönemlerde göreceğiz. 


Facebook Gaming ve Xbox konsolları Oculus'la güç kazanacakFacebook Gaming ve Xbox konsolları Oculus'la güç kazanacak
Xbox Series X oyunlarının tanıtım tarihi resmi olarak açıklandıXbox Series X oyunlarının tanıtım tarihi resmi olarak açıklandı

PAYLAŞ