Teknoloji dünyası hız kesmeden sanal gerçeklikte günden güne yeni adımlar atıyor. Dev şirketler bu alanda var olduklarını göstermek için yatırım ve üretimlerine devam ediyor. 2016 yılında Sony, VR gözlüğü piyasaya sunmuştu. Şimdi ise VR gözlüğün yeni versiyonunu çıkarmaya hazırlanıyor.

PlayStation VR2 110 derecelik FOV ve 4K HDR ekrana odaklanıyor

Sony, son olarak çıkarmaya hazırlandığı PlayStation VR2 için yeni bir reklam içeriği yayınladı. 2023 yılının başında gelmesi planlanan  sanal gerçeklik başlığı için yapılan son paylaşımda 4K HDR ekran, 110 derecelik FOV, Kulaklık geri bildirimi ve uyarlanabilir tetikleyiciler ve haptikler göze çarpıyor.

111

PlayStation VR2 gözlüğünün henüz ne zaman geleceği konusunda net bir tarih verilmedi. Şirket, geçtiğimiz ay tanıtımı için Sony, Instagram ve Twitter resmi hesapları üzerinden “2023 Başında Geliyor #PSVR2” yazılı bir mesaj ile paylaştı. Sony, yeni sanal gerçeklik gözlüğü hakkında bu zamana kadar birçok merak içeren paylaşımlarını takipçileriyle buluşturuyor.

Sony yeni PS5 üzerinde çalışıyor! (Disk sürücülü)

diğer yandan ise Sony, PlayStation 5 deneyimini geliştirmek ve kullanıcılarına daha iyi sanal gerçeklik sunmak için çalışmalarını tüm hızıyla gerçekleştirdiklerini vurguladı. PlayStation VR2, PS5 konsolu ile aynı renk şemasına ve ilk versiyonuna benzer bir kafa bandı tipi vizöre sahip olmasıyla birlikte Yeni sanal gözlüğün, benzersiz titreşimli geri bildirim özelliği ve gelişmiş haptiklere sahip kontrolörlere sahip olacağı söyleniyor.

Sony, PlayStation VR2 cihazının 110 derecelik bir görüş alanına sahip olduğunu ve çözünürlüklerini arttığını vurguladı. Ayrıca grafiklerin daha net görünebilmesi için foveated işleme teknolojisi ve sanal gerçeklik deneyiminin arttırılması hedefleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir