Sony cephesinden gelen yeni haberlerde şirketin yeni PlayStation 5 üzerinde çalıştığı ve yeni modelin disk sürücüsüne sahip olacağı belirtildi.

PlayStation 5 tanıtım sonrasında Sony tedarik zincirleri ile zorlansa da bu sorunun üstesinden gelmeyi başardı ve önemli bir satış rakamına ulaştı. Yeni modellerin tanıtımının ardından küçük güncellemeler yaparak farklı versiyonlar da geliştiren şirket, şimdi PlayStation 5 güncellemesi ile gündemde. Yapılan açıklamalara göre Sony, PlayStation 5 konsol tasarımını yeniliyor. Yenileme kapsamında ise disk sürücülü bir model üzerine odaklanılmış durumda.

Yeni PS5 özellikleri neler olacak?

Yapılan paylaşımlara göre yeni modelin en önemli özelliği çıkarılabilir bir disk sürücüsüne sahip olması olacak. USB-C bağlantı noktasının kullanıldığı bu disk sürücüsü ihtiyaç duyulduğu zaman kolayca konsola bağlanabilecek. İhtiyaç olmadığı durumlarda ise konsol bağlantısı kesilerek daha rahat bir kullanım sağlanabilecek.

Sony’nin böyle bir yenilik ile farklı hedefleri olabilir. Bu nedenle önümüzdeki dönemlerde tanıtılması beklenen yeni PlayStation 5 ile PlayStation ekosisteminde yepyeni bir dönem başlayabilir. Üçüncü taraf harici optik sürücülerin konsolla çalışıp çalışamayacağını veya Sony’nin bunları ayrı olarak satıp satmayacağını görmek için beklememiz gerekiyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir