Uzun süredir kulislerde dolaşan bir söylenti gerçek oldu.

Sony Bluepoint Games’i satın aldığını duyurdu. Hatırlarsanız bu söylentiler ilk olarak Haziran ayında patlak vermişti. PlayStation yetkilisi resmi Twitter hesabında Bluepoint Games’in bünyelerine katıldıklarına dair yanlışlıkla bir duyuru paylaşmış ama bu tweet hızlıca kaldırılmıştı. Tabi bu duyurunun resmi bir kaynaktan gelmesi bir hayli merak uyandırmış ve gözleri iki şirkete çevirmişti. Bir süredir merakla beklenen satın alma duyurusu nihayet geldi.

Konuyla ilgili bir blog yazısı yayımlayan PlayStation Studios Başkanı Hermen Hulst şu ifadeleri kullandı;

Bugün PlayStation Studios’un uzun süredir ortak olan Bluepoint Games’in eklenmesiyle yeniden büyüdüğünü duyurmaktan büyük heyecan duyuyorum! Demon’s Souls’un olağanüstü PS5 yeniden çevriminden, Shadow of the Colossus’un eleştirmenlerce beğenilen PS4 yeniden çevrimine ve Uncharted: The Nathan Drake Collection gibi hayranların favorilerinin yeniden düzenlemelerine kadar, Bluepoint en yüksek kaliteli yeniden düzenleme ve yeniden yapımlardan bazılarını yaratarak kendine bu endüstride bir isim yaptı.

Bluepoint, her projesiyle konsolu tanımlayan görseller ve oynanış konusunda çıtayı yükseltti ve stüdyonun dünya oluşturma ve karakter yaratma konusundaki engin uzmanlığı, gelecekteki PlayStation Studios mülkleri için büyük bir artı olacak. 

Sony PS 5 için büyük bir güncelleme yayımlayacak

Bluepoint Games başkanı Marco Thrush ise  “PlayStation’ın çok ikonik bir oyun kataloğu var ve bizim için bu oyun başyapıtlarından bazılarını yeni oyunculara getirmekten daha iyi bir şey olamaz. PlayStation stüdyolarının bir parçası olmak, ekibimizin kalite seviyesini ileri artırmasına ve PlayStatiın topluluğu için daha etkili deneyimler yaratmasına izin veriyor.” Dedi.

Bu ortaklığın oyun dünyası için de son derece heycan verici olduğunu söylemek yanlış olmaz. İki şirketin güçlerini resmi olarak birleştirmesi muhtemelen hem mevcut oyunların performans deyiminin iyileştirilmesinde, hem de yeni tasarlanan oyunların daha kaliteli yapımlar olmasında etki sağlayacak.

Bluepoint Games’in bu aralar orijinal bir oyun üzerinde çalıştığı biliniyor. Ancak bu oyunun ne tür bir oyun olduğu, hatta hangi türde de olacağı bile belli değil. Şirket bu noktada ser verip sır vermemek için büyük bir özen gösteriyor. Microsoft’un bir yıl önce Bethesda Softworks’ü satın alma hamlesinin ardından Sony’nin bugün gerçekleştirdiği satın alma oyun dünyasında da rekabeti iyice körükleyecek gibi duruyor.

Bluepoint Games, PlayStation ile kaç kez işbirliği yaptı?

Bluepoint Games 15 yıldır piyasada ve PlayStation ile yakın bir ilişkisi var.Demon’s Souls ve Shadow of the Colossus projeleri hayranların kalitelerinden dolayı alkışladığı bir şey olsa da, geliştirdikleri tek şey bunlar değil. 2009’da PS3’te God of War koleksiyonunu yayınlamışlar ve ardından PlayStation Vita’da da çıkmıştı. 2011’de PS3 ve Xbox 360’ta Metal Gear Solid HD Collection üzerinde de çalıştılar. 2013’te Flower portunu hem PS4’e hem de PlayStation Vita’ya getiren onlardı, aynı yıl Titanfall’ın Xbox 360 versiyonunda da çalıştılar. 2015’te PS4 için Gravity Rush remaster’ını da yaptılar. Şirketin Sony ile çok yakın ilişkisi olduğunu düşünürsek bu hareketin kimseyi şaşırtmaması gerektiğini söyleyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir