Somfy tarafından üretilen akıllı cep telefonlardan kontrol edilebilir panjurlar, gündüz saatlerin otomatik olarak açılarak güneş ısısını evin içine alır ve geceleri ise kapanır. Bununla beraber sesli asistan üzerinden de kontrol edilebiliyorlar. 

Teknolojinin gelişmesiyle evlerde loT teknolojisinin kullanıldığı cihazlar artmaya başladı. Lambai saksı, masa ve benzeri daha pek çok ürünün ardından şimdi de panjurlar akıllı teknolojiyle yenileniyor. Ev otomasyon sistemleri ile ön plana çıkan markalardan biri olan Somfy, loT özelliğiyle dikkat çeken motorlu panjur geliştirdi. Somfy tarafından üretilen akıllı panjurlar, sensörler üzerinden elde ettikleri verilere göre veya kişilerin belirlediği zaman diliminde açılıp kapanabilirler. Bu şekilde bir kullanım sayesinde evin yalıtımına ve enerji tasarrufuna katkı sağlanıyor. 

Somfy tarafından üretilen bu özel motorlu panjurlar, sensörler üzerinden elde ettikleri verilere göre veya belirlenen zamanlarda otomatik olarak çalışma özelliğine sahiptir. Bu sayede gündüz saatlerinde otomatik bir şekilde açılarak evinizin, güneşin ısısından faydalanılacaktır. Güneş batınca ise otomatik olarak kapanarak ısıyı muhafaza etmeye çalışılıyor. Somfy motorlu panjurlarıyla enerji tasarrufu edebileceğiniz gibi doğalgaz faturanıza da önemli bir katkı sağlayabilirsiniz. 

Somfy panjurlarının her birini akıllı cep telefonunuzdan kontrol edebilirsiniz. Bu sayede evde olmadığınız durumlarda dahi panjurları açıp kapatmak mümkün olacaktır. Aynı zamanda panjurları Apple Homekit ve Google Asistan uygulamasına da ekleyebilirsiniz. Bu sayede uygulamayı açmanıza gerek kalmadan sesli komutlarla da açma kapama işlemleri yapabilirsiniz. Somfy’nin akıllı panjurlarının evinize uygun olması halinde satın alabilirsiniz.

Hey, GitHub ile sesli kod yazmak mümkün!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir