Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1/2 yonga seti serisiyle rakiplerini sınıfta bıraktığı güçte olması ile dikkatlerini üzerine çekmişti. Verimlilik ve performans konusunda liderlik çıtasını elinde tutan çip firması Qualcomm, bu yıl Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini tanıtması bekleniyor. Bu yonga seti hakkında detaylar tam belli olmamış iken, şimdi ise Snapdragon 8 Gen 4 için ilk bilgiler geldi. Yeni gelen detaylara göre Snapdragon 8 Gen 4, bildiğimizden daha farklı bir performans sunacağa benziyor.

snapdragon2

Snapdragon 8 Gen 4 Performansıyla Dikkat Çekiyor

Weibo’da yer alan bir sızıntı bilgiye göre Snapdragon 8 Gen 4, SM8750 kod numarası ile bazı Benchmark platformlarında gözüktüğü ortaya çıktı. Bu platformlarda görülen performans ışığı altında Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinin gücünü Nuvia çekirdeklerinden alacağı ortaya çıktı. Böylelikle Snapdragon 8 Gen 4, Nuvia çekirdek bazlı ilk yonga seti olacağı gözüküyor.

Buna ek olarak Snapdragon 8 Gen 4 yongasının tek çekirdekli ve çok çekirdekli Benchmark testlerde sırasıyla 2,070 ve 9,100 puan aldığı belirtiliyor. Aynı Benchmark platformunda Snapdragon 8 Gen 3, sırasıyla 1,800 ve 6,500 puan almıştı. Hal böyle olunca iki işlemci arasında yüzde 40’lık bir performans artışı göreceğimizi gösteriyor. Henüz Snapdragon 8 Gen 4 hakkında bilgiler söylenti ve sızıntı dahilinde olsa da Qualcomm markasının piyasaya sürdüğü her yeni yonga setinde %30 ve %40’lık performans artışları görmek yadsınamaz gerçeklik haline geldi.

Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik mezunuyum. İmza İnternet Teknolojileri şirketinin bünyesinde gerçekleşen dijital çırak programında dijital pazarlama eğitimi almaya devam ediyorum.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir