3 hafta önce Qualcomm tarafından tanıtımı gerçekleştirilen Snapdragon 8 Gen 1 modellerinin hemen ardından gündeme yeni versiyonlar düştü ve şirket yeni modelleri ile konuşulmaya başlandı.

Özellikle akıllı telefon sektörünün en çok beklenen işlemlerinden bir tanesi olan Snapdragon 8 Gen 1 özel bir lansman ile Qualcomm tarafından duyurulmuştu. Üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen yeni modellerin hemen ardından Snapdragon 8 Gen 2 çıkış tarihi gündeme geldi. 4 nm proses teknolojisi kullanılarak oluşturulan ve ARmv9 mimari üzerinde çalışan yeni işlemciler, sektörde iyi bir performans ve verimlilik sunacağını net bir şekilde göstermişti. Ancak şimdi dikkatlerin çekildiği 2. versiyon ile birlikte şirketin işlemcilerini nasıl adlandırılacağı da öğrenildi.

Snapdragon 8 Gen 2 ne zaman tanıtılacak?

Yeni işlemci modeli ile ilgili gündeme gelen haberlerde şirketin yeni modeli 2022 yılının Mayıs itibari ile tanıtacağı belirtildi. TSMC ile ortak bir çalışma gerçekleştirecek olan yeni işlemcilerde bazı kaynaklarda farklı bir isimlendirme öne sürüldü. Bu isimlendirmeler herhangi bir kaynağa dayandırılmamış olsa da Snapdragon 8 Gen 2 yerine Snapdragon 8 Gen 1+ olarak ara bir modelin piyasaya sunulabileceği de belirtildi.

Çıkış tarihi dışında yeni işlemcilerde yer verilecek özellikler belirtilmedi. Ancak Snapdragon 8 Gen 1 ile sunulan; daha güçlü Adreno grafik yongası, nöral motorun 4 katı işlem gücü, 3 modüllü ilk 18-bit ISP ve veri indirme özelliğine sahip beşinci nesil ağlardan çok daha fazlasının sunulması bekleniyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir