Qualcomm tarafından yapılan tanıtımlar ile piyasaya sunulan Snapdragon 8 Gen 1 modelini ilk kullanan marka olmak adına önemli bir yarış başladı. Öne çıkan iki marka ise Motorola ve Xiaomi.

Akıllı telefon sektöründe en çok tercih edilen işlemci markası olan Qualcomm, yeni amiral gemisini tanıttı. Snapdragon 8 Gen 1 olarak adlandırılan yeni model, performans, verimlilik ve güç konusunda yeni seçenekler sunuyor. Yeni amiral gemisi modellerinde kullanılacak olan Snapdragon 8 Gen 1 için markalar ise ilk olmak adına ciddi bir savaş veriyor. Şu ana kadar Xiaomi ve Motorla olmak üzere 2 marka ön plana çıkarken Motorola’nın sektörde fark yaratmak adına sürpriz bir şekilde Snapdragon 8 Gen 1 için hamle yapması dikkat çekti.

Snapdragon 8 Gen 1 modeli ilk hangi telefonda olacak?

Akıllı telefon sektöründe bugüne kadar en yeni Snapdragon modelini ilk kullanan şirket Xiaomi oluyordu. Geçtiğimiz aylara kadar bu geleneğin bozulması beklenmese de Motorola bu konuda sürpriz bir çıkış yaptı. Lenovo tarafından satın alındıktan sonra yeni bir yapılanma içerisine giren Motorola, daha fazla modelle sektörde yer almaya başladı. Şimdi ise Snapdragon 8 Gen 1 kullanan ilk model olmak adına önemli bir güç olarak görülüyor.

Xiaomi 12’de Snapdragon 8 Gen 1 yer alacak

Snapdragon 8 Gen 1 modelinin Xiaomi 12 modelinde yer alacağı Xiaomi CEO’su ve Kurucusu Lei Jun tarafından yapılan Weibo paylaşımıyla kesinlik kazandı. Aralık ayının sonlarına doğru tanıtılacak bu modeller Snapdragon 8 Gen 1 ile dikkat çekse de bu mesaja karşı Lenovo Genel Müdürü Chen Jin’den gelen mesaj dikkat çekti. Zira Chen Jin tarafından yapılan açıklamalarda şirketin 9 Aralık’ta piyasaya sunacağı Moto Edge X30 serisinde Snapdragon 8 Gen 1’in kullanılacağı belirtildi. Xiaomi’nin bu konuda bir hamle yapıp yapmayacağı bilinmiyor. Ancak şimdiden işlemci rekabetinin dikkat çektiğini söylemek mümkün.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir