Qualcomm, işlemcilerindeki isim değişikliği sonrasında yeni modeller için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni gelen bilgilere göre Qualcomm 6 Gen 1 için çalışmalar son aşamaya geldi.

Qualcomm kısa süre önce Snapdragon 800 ve Snapdragon 700 serisi yonga setleri için Snapdragon 8 Gen 1 ve Snapdragon 7 Gen 1 gibi isimlendirme değişikliğine gitti. Bu isim değişikliği sadece amiral gemilerini kapsamayacağı gibi şirketin bundan sonraki geleneği olacak. Zira geliştirilen yeni Snapdragon 600 serisinde de Snapdragon 6 Gen 1 isimlendirmesi kullanılacak.

Snapdragon 8 Gen 2’nin tanıtım tarihi belli oldu

Evan Blass’tan Snapdragon 6 Gen 1 açıklaması

123

Evan Blass tarafından yapılan yeni paylaşımlarda Snapdragon 6 Gen 1 teknik özellikleri aktarıldı. Yeni işlemciler 2.2GHz CPU ile desteklenecek. GPU bölümünde ise Adreno yer alacak. Rapora göre Snapdragon 6 Gen 1’in 4K HDR kaydı destekleyecek. 1080p/60fps kaydın desteklendiği Snapdragon 695 serisinin ardından Snapdragon işlemcilerde önemli bir yükseltmeye gidecek. Üstelik 695 6 nm üretim sürecine sahip olurken yeni modeller 4 nm ile gelecek.

Diğer özellikler arasında ise Hexagon Tensör Hızlandırıcı, mmWave ve 6GHz altı destekli bir Snapdragon X62 modem, Smart Transmit 2.0 güç tasarrufu teknolojisi, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6E, FHD+ çözünürlükte 120Hz ve Quick Charge 4 bulunuyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir