Qualcomm, yanlışlıkla Snapdragon 8 Gen 2’nin çıkış tarihini web sitesinde yayınladı! İşte detaylar:

Dimensity 8000 Max, Snapdragon 870’e karşı üstünlük kurdu

Qualcomm, yeni amiral gemisi işlemcilerini genellikle Aralık ayında tanıtıyor. Ancak bu yıl şirketin yeni işlemcisi beklenenden iki hafta önce tanıtılacak gibi görünüyor. Şirketin internet sitesinde paylaşılan bir etkinlik, yeni Snapdragon 8 Gen 2’nin çıkış tarihini de ortaya koydu.

snapdragon 8 gen 2nin tanitim tarihi belli oldu 1

Qualcomm, Snapdragon Zirvesi‘nde tanıtılacak olan yeni işlemcisinin lansman tarihini ve etkinliğin yanlışlıkla bir görselini yayımladı. Yayımlanan görselde lansmanın14-17 Kasım tarihleri ​​arasında
gerçekleşeceği ortaya çıktı. Etkinliğin takvimi, paylaşıldıktan kısa bir süre sonra siteden kaldırıldı. Bu da Snapdragon 8 Gen 2’nin çıkış tarihinin gerçek olduğunu doğruluyor.

Etkinlik internet sitesinden kaldırılmış olsa da Qualcomm’un yanlışlıkla bu tarihi paylaştığını düşünüyoruz. Qualcomm, Hawaii’deki etkinlikleri genellikle bu kadar erken açıklamaz. Bu nedenle, California ekibinin tarafından yanlışlıkla paylaşılmış olması oldukça muhtemel.

Etkinlik tarihinde herhangi bir değişiklik olmazsa Kasım ayında Snapdragon 8 Gen 2 aramıza katılacak. Bu yeni işlemcinin ilk müşterilerinin Xiaomi ve Motorola olması bekleniyor.

Snapdragon 8 Gen 2, selefine göre önemli yeniliklere sahip.

Yeni işlemci, önceki varyantlardaki 1 3 4 yongasının aksine 1 2 2 4 yongasını kullanacak. Aynı zamanda yeni işlemci TSMC’nin 4nm teknolojisinde üretilecek.

İşlemcide yer alacak çekirdek türleri de belli olmuş durumda. Buna göre, işlemci bir Cortex-X3, iki Cortex-A720, iki Cortex-A710 ve üç Cortex-A510 olacak. Grafik tarafında ise Adreno 740’ı göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir