Geçtiğimiz pazartesi günü, Snapchat ‘in ücretli abonelik servisi snap+ abonelerine My AI isminde OpenAI destekli bir sohbet robotu sunduğunu duyurdu.

Snapchat+ Haziran 2022’de duyurulmuştu ve aylık fiyatı 3,99 dolar olarak belirlendi. Microsoft Bing AI’ın temeli de OpenAI ChatGPT teknolojisine dayanıyor. Snapchat bir basın açıklamasında Yeni MY AI sohbet özelliği hediye fikirleri, hafta sonu planları veya yemek tarifleri önerebileceğini belirtti. Ayrıca Kullanıcılar, “deneysel özelliğin” adını ve sohbet arka planını da özelleştirebilecek.

Snapchat MY AI sohbet robotu sorunu

Basın açıklamasının devamında My AI sohbet robotunun “hemen hemen her şeyi söylemesi için kandırılabileceği” konusunda uyardı. “Lütfen birçok eksikliğinin farkında olun ve şimdiden özür dilerim!” ifadelerini kullandı.

Snap’in kurucusu ve CEO’su Evan Spiegel, şirketin dördüncü çeyrek kazanç çağrısında yapay zekâ teknolojisinin dönüştürücü potansiyelinden bahsetti . Ayrıca Nvidia ve Meta gibi diğer şirketlerin yöneticileri son kazanç görüşmelerinde benzer açıklamalar bulundu.

CEO Spiegel yapılan bir röportajda yeni özelliğin potansiyeli hakkında oldukça iyimserdi. “Büyük fikir, her gün arkadaşlarımız ve ailemizle konuşmanın yanı sıra, her gün AI ile konuşacağız” dedi. Snap’in yeni AI Chatbot ürünü, Microsoft ve Google’ın AI destekli sürümlerinden haftalar sonra geliyor. Ayrıca Google, Bard adlı dahili olarak geliştirilmiş bir konuşma yapay zekâ ürününü ortaya çıkardı. Bu durum kendisini arka plana atabilir ancak sosyal medya platformu kendine has bir kullanıcı kitlesi edinmiş durumda şirket yaptığı yeniliklerele yeni  kullanıcılar çekmeye çalıştığı aşikar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir