2021 yılının dördüncü çeyreğiyle ilgili gelir raporunu aktaran Snapchat, kullanıcı sayısında da dikkat çekici bir yükseliş ile adından söz ettirdi. 

Snapchat uygulamasının sahibi Snap Inc, 2021’in dördüncü çeyrek kısmıyla ilgili olarak finansal durum raporu aktarıldı. Şirket, 31 Aralık tarihinde sona eren bu çeyrek kısımda yıllık olarak yüzde 42 oranında artışla 1,3 milyar dolar gelir elde ettiğini duyurdu. Üç aylık bir dönem içerisinde net geliri 23 milyar dolara kadar çıkarken, kullanıcı başına gelir yıldan yıla 18 oranında bir artış yaşandı. Snapchat’in 2021’in dördüncü çeyrek kısmında kazanmış olduğu kullanıcı sayısı beklentilerin üzerine çıktı. Hatırlamak gerekirse Facebook ve Instagram gibi uygulamaların sahibi olan Meta’nın gelir raporu ile ilgili hayal kırıklığı yaşandı. Her yıl kullanıcı anlamında büyüme sağlayan Facebook, 18 yıllık geçmişinde ilk kez düşüş yaşanmıştı. Snapchat ise rakibinden çok daha iyi bir performans sergiledi. 

Snapchat kullanıcı sayısı 319 milyonun üzerine çıktı

18 1

Snap Inc tarafından aktarılan bilgilere göre Snapchat kullanıcı sayısı 2021 yılının üçüncü çeyrek kısmında 306 milyon seviyesine ulaştı. Uygulamanın dördüncü çeyrek kısmında 13 milyon kadar bir artışla günlük kullanıcı sayısını 319 milyona çıkarmayı başardı. Elde edilen bu veriler, Snapchat’in 2020 ile aynı dönemden bu güne kadar yüzde 20 oranında arttığını gösteriyor. Bölge bazlı olarak verilere bakıldığında, Snapchat en önemli büyümeyi 10 milyon kazançla ‘Dünyanın Geri Kalanı’ kategorisindeki ülkeler içerisinde yaşadığı görülüyor. Kuzey Amerika bölgesinde yıl içerisinde yüzde 6 artışla 97 milyon günlük aktif kullanıcı sayısına sahip olan bu sosyal platform, Avrupa’da ise 82 milyon kişi tarafından kullanılıyor. 

Qualcomm ve Apple savaşı yeniden başladı

Kişi başından elde edilen gelir arttı

2021’in dördüncü çeyrek kısmında Snapchat platformunun kullanıcı başından elde ettiği gelir 4,06 dolara çıktı. 2020’nin aynı döneminde 3,44 dolar seviyesine kadar çıktı. Yani söz konusu bu başarılı uygulama, kişilerden elde etmiş olduğu geliri yılda yüzde 18 oranında artırmayı başardı. Diğer bir açıdan ise kişi başından elde edilen gelir Kuzey Amerika’da yıldan yıla yüzde 33 artışla 9,58 dolar oldu. Avrupa’daki kişi başından elde edilen gelir yıldan yıla yüzde 33 artış göstererek 2,54 dolara çıktı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir