Popüler mesajlaşma uygulaması Signal, saldırı altında olduğuna dair ortaya çıkan söylentilere bir açıklık getirdi. Bu iddiaların esas amacı da belirtildi. 

Şifreli mesajlaşma uygulaması Signal, Pazartesi gününden bu yana sosyal medyada çıkan hacklendi iddiaları ile ilgili bir açıklamada bulundu. Ocak ayı içerisinde WhatsApp uygulamasının kurucusunun yönetime geçtiği şirket, Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklama ile ortaya atılan iddiaları yalanladı. Herhangi bir kar amacı olmayan Signal Vakfı’na bağlı olan uygulama, paylaşmış olunan tweette Signal platformunun hacklendiği ile ilgili iddiaların doğru olmadığını dile getirdi. Romanya, Polonya, Ukrayna gibi ülkelerin bulunduğu Doğu Avrupa bölgesinde kullanım oranının oldukça arttığını dile getiren platform, bu iddiaların arkasında yatan sebebi dile getirdi. 

Ateş ölçebilen Honor Earbuds 3 Pro’nun tanıtımı yapıldı

Signal: “Saldırı altında değiliz”

“Doğu Avrupa’da kullanımımızda artış gördük. Signal’in hacklendiği ve güvenliğinin ihlal edildiğine dair söylentiler dolaşıyor. Bu yanlıştır, Signal hacklenmemiştir.” şeklinde açıklamada bulunarak iddialara adeta son noktayı koyan şirket, bu söylentilerin insanları güvensiz mesajlaşma uygulamalarını kullanmaya teşvik etmek amacıyla yürütülen karalama kampanyaları olarak açıkladı. 

14

Signal bir diğer tweetinde, hacklendiği ile ilgili söylentilerin nereden çıktığına da açıklık getirdi. İddiaların genellikle resmi devlet kaynakları tarafından paylaşmış gibi göründüğünü dile getiren şirket, “Signal platformu saldırı altında” şeklinde mesajlaş olduğu bilgisi elde edildi. Bunların ise doğru olmadığı bir kez daha dile getirildi. Signal’in kurucusu ve eski CEO’su Moxie Marlinspike, geçtiğimiz günler içerisinde Twitter hesabında dikkat çekici açıklamalar yapıldı. Telegram’ın Ukrayna’daki en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olduğunu dile getiren Marlinspike, çoğu kişinin Telegram’ı şifreli bir uygulama sandıklarını söyleyerek şunları ekledi:

“Gerçek şu ki Telegram, varsayılan olarak herkesin gönderdiği/aldığı mesajların düz metin kopyasını içeren bir bulut veritabanıdır. Son 10 yılda gönderilen/alınan her mesaj, fotoğraf, video, belge; tüm kişiler, grup üyelikleri, vb. hepsine o veritabanına erişimi olan herkes ulaşabilir.”

Moxie Marlinspike daha önce de Telegram ile ilgili bu şekilde paylaşımlarda bulunmuştu. Söz konusu bu uygulama içerisinde varsayılan olarak ise uçtan uca şifreleme olmadığını dile getirerek rakibini eleştirmişti. Rusya doğumlu Pavel Durov tarafından kurulan Telegram ise Signal CEO’sunun iddiaları üzerine henüz bir açıklama yapmadı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir