Apple, popüler müzik tanıma uygulaması Shazam için bir Chrome uzantısı geliştirdi. Web mağazasından indirebilirsiniz.

Apple’ın popüler müzik tanıma uygulaması Shazam, Chrome Web Mağazası’na eklendi. Tarihsel olarak, Galaxy Store, Google Play Store ve App Store’da bulunan uygulamalar Android ve iOS cihazlarda kullanılmıştır. Kullanıcılar artık Chrome tarayıcılarına Shazam yükleyerek web sitelerinde şarkı adlarını saniyeler içinde bulabilirler.

Apple, Shazam’ın Chrome sayfasında şunları yazdı: “Netflix veya YouTube videonuzdaki, Soundcloud mix’inizdeki veya Twitch’te yayınlanan video oyundaki şarkının adını boşa mı harcadınız? Müziğinizi tek bir dokunuşla tanımlayabilirsiniz” diye kullanıcıyla paylaştı.

Shazam, Apple Music’e bağlanabilir

Chrome tarayıcısı için geliştirilen Shazam uygulamaları da Apple Music’e bağlanabiliyor. Bu sayede kullanıcılar kaydedilen şarkılara kolayca ulaşabilmektedir. Geçmişteki Shazam özelliği, kullanıcıların daha önce Shazam kullanarak bulduğu şarkıları da listeler. Ne yazık ki, tarayıcı uzantıları telefonunuzun Shazam geçmişiyle eşitlenemez. Shazam uzantısı Chrome Web Mağazası’ndan yüklendiğinde, tarayıcınızın sağ üst köşesindeki uzantılar çubuğuna yerleştirilecektir.

Şarkıyı tanımlamak için önce çalmakta olan sekmeye geçmelisiniz. Ardından bir telefon görüşmesi gibi “Shazam’a Tıkla” düğmesine basın ve uygulama şarkının adını, videosunu ve sözlerini bulmaya çalışacaktır.

Shazam’a Arka Planda Çalışma Özelliği Geldi

Ancak ilk birkaç denemede bazı sorunlarla karşılaşıldı. Örneğin, birkaç dakika sonra YouTube’da çalınan şarkıyı tanımlayamadı. Shazam mobil uygulaması ise aynı şarkı adını, sözlerini ve videoyu saniyeler içinde tanımladı. Öte yandan, bazı kullanıcılar Shazam’ın Chrome’da iyi çalıştığını yorumladılar. Uzantı yeni olduğu için Chrome tarayıcısında bir uyumsuzluk sorunu olduğuna inanılıyor. Apple’ın önümüzdeki günlerde bir güncelleme ile bu sorunları düzeltmesi gerekecek. Uygulamanız işe yaramazsa, bir süre beklemeniz gerekecek. Chrome Web Mağazası’nı düzenli olarak kontrol edin ve yeni sürümler çıktıkça Shazam’ı güncelleyin.

Peki Shazam Chrome uzantısını deneyimleme imkanı buldunuz mu?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir