Dünya’nın ve Türkiye’nin popüler müzik uygulaması olan Shazam’ın son zamanlarda Android versiyonu için duyurulan otomatik Shazam özelliği çalışması için kullanılacak olan mikrofon devamlı aktif hale getirilecek.

Shazam, sunduğu özellikler ile pek çok kullanıcı için mobil platformlar arasında en çok tercih edilenlerdir. Ancak kullanıcıların şikâyet ettiği tek nokta, Shazam’da bilinmeyen bir şarkı çalarken uygulamayı açıp dinletmeniz gerektiğidir. Bu yönüyle kullanıcılar uygulamadan çoğu zaman çıkış yapmak zorunda kalmaktadır. Son zamanlarda gelen yeni güncelleme Shazam kullanıcılarının yüzünü güldürdü.

Shazam’da Mikrofon Aktif Hale Gelecek
Auto Shazam özelliğini aktif ederseniz uygulama arka planda devamlı olarak çalışarak tüm sesleri dinleyebiliyor.

Aynı zamanda herhangi bir müziğe rastladığı zaman bulduğu müzikleri size hissettirmeden ve rahatsız etmeden liste şeklinde kayıt etmektedir.
Bu şekilde müzik dinlerken araya başka sesler girmeden uygulama arka planda çalışma özelliğini aktif ediyor.

Uygulamayı arka planda aktif etmek istiyorsanız uygulama ekranında duran ”otomatik” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Bu şekilde otomatik Shazam’ı aktif ettiğinizde bildirim çubuğunda yer alan uygulama ikonuyla karşılaşacaksınız.

Shazam’ın otomatik çalışma özelliği sizin için büyük kolaylık olacaktır. Ancak otomatik Shazam özelliğinin telefonunuzun şarj oranını düşüreceğini unutmamalısınız. Cep telefonunuzda sizin iradeniz dışında çalışan bu uygulama şarjınızın dayanıklılık oranını düşürecektir.

Shazam Otomatik Olarak Aktif Olduğunda Mikrofon Özelliği Devreye Girecektir
Shazam’ın otomatik olarak aktif olma özelliğinin mevcut olduğunu biliyoruz. Buraya kadar her şey tamam ancak unutmamanız gereken bir nokta var ki, o da Shazam’ın aktif olduğu anda mikrofonunuzunda aktif hale geleceğidir.

Bilindiği üzere cep telefonlarında kişilerin güvenliği açısından parmak izi ve şifre kullanılmaktadır. Bu durumda mikrofonların kendiliğinden aktif hale gele durumunun ne derece sağlıklı olduğunu zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz.

Ancak Mac’te oldukça başarılı bir şekilde çalışan bu özelliğin güvenliği hakkında bir şüphe duymamıza gerek yok.
Ancak şu bir gerçek ki internet üzerinden indirilen ve kaynağı henüz bilinmeyen uygulamalar yüzünden bu özellik kötü niyetli olan kişiler tarafından hedef haline gelmektedir. Bu nedenle dikkatli olmak gerekmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir