Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’un akıllı televizyonlarda HDR videolar için Dolby Vision formatı desteklenmiyordu. Şimdi ise televizyonlarda yeni bir dönem başlıyor. 

Güney Kore merkezli şirket, HDR 10 Plus video özelliği için Amazon ve bir kaç şirket ile çalışmalara başladı. Apple, birkaç ay önce tcOS 16 güncellemesi ile kendi televizyonları için HDR 10 Plus video desteğini kullanıcılara sunmuştu. Söz konusu bu özellik şimdi Apple TV uygulaması için aktif hale getirilecek. Samsung markasına ait olan televizyonlar da artık Apple TV uygulamasının bu özelliğinden faydalanabilecekler. 

Apple TV uygulaması Samsung televizyonlarda!

Yeni çalışmalar ile beraber Samsung’un akıllı televizyonlarında Appla TV uygulamasını kullanan kişiler, HDR 10 Plus özelliğine sahip olan videoları da seyredebilecekler. Daha öncesinde içerikler sadece Apple TV ve iTunes tarafından HDR video teknolojisi ile beraber sunuluyordu. HD 10 Plus özelliği Dolby Vision ile oldukça benzerlik gösteriyor. Her iki formatta yüksek dinamik aralıklı videolar için dinamik meta verileri sağlıyor. 

HDR 10 Plus, açık kaynaklı video formatı olarak değerlendirilirken Dolby Vision ise tescilli bir teknolojidir. Bunun yanı sıra Google’ın Dolby Atmos ve Dolby Vision ile rekabet sağlamak adına bu ikilinin özelliklerine sahip olan yeni bir ses ve video özelliği üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyor. Arama motoru konusunda lider isimlerinden Google, HDR 10 Plus’ı oldukça kullanacak gibi gözüküyor. Google’ın söz konusu bu yeni proje için birden fazla marka ile işbirliği içerisinde hareket ettiği aktarılan bilgiler arasındadır.

Moto Watch 200 daire ve dikdörtgen tasarımla gelecek

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir