Son dönemlerde Samsung’un Exynos adını verdiği işlemcilerin üretimini noktalayacağı öne sürülmüştü. Samsung resmi raporunda bu iddialara yanıt verdi.

Bilindiği üzere Samsung, pek çok modelinde yer verdiği işlemcileriyle sektörde yer alıyordu. Exynos adının verildiği işlemci serisi son dönemlerde farklı iddialar ile gündeme gelmeye başladı. Ancak Samsung 2022’nin 2. çeyrek mali raporlarında bu duruma da değindi ve iddiaları “Hiç de doğru değil” diyerek reddetti.

“Exynos’ta rekabet gücünü arttıracağız”

Samsung Electronics raporda konuyla ilgili olarak “Şu anda, Exynos işlemciler için iş modelimizi yeniden düzenliyoruz ve rekabet gücümüzü güçlendirmek için yeni bir orta ve uzun vadeli bir plan izliyoruz. Özellikle, yeni nesil mobil Exynos’un rekabet gücünü güçlendirmeye odaklanıyoruz ve önde gelen IP şirketleriyle işbirliğini güçlendirerek ve pazar payını en üst düzeye çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

Tüm bunlar, Samsung’un iddia edildiği gibi Exynos serisi için iptal kararı almadığını net bir şekilde ortaya koydu. Ancak şirket, farklı cihazlarda da çalışacak yeni çipler ile farklı adlar altında yeni işlemciler de geliştirebilir. İddiaların odağındaki ana konu ise şirketin çip sektöründeki pazar payıydı.

Counterpoint Research tarafından paylaşılan son raporda, şirketin sektördeki pazar payı yüzde 4’te kaldı. Samsung’un bu alandaki rakipleri MediaTek %33, Qualcomm %30 ve Apple %21 ilk üçü paylaştı. Bu iddialar ile ilgili dönem içerisinde konuşulanlar için “Samsung artık Exynos işlemci kullanmayabilir” başlıklı haberimize göz atabilrsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir