Son yıllarda Exynos işlemleriler hakkında performans ve güç tüketimi konusundaki şikayetleriyle ciddi prestij kaybı yaşayan Samsung, Exynos markasına son verebilir. Galaxy S23, Exynos işlemcili olmayabilir.

Samsung, son yıllarda Exynos işlemcileri sebebiyle ciddi eleştirilerle karşı karşıya kalıyor. Samsung, Galaxy S serisinde hem Exynos hem de Snapdragon işlemcilere sahip olacak çip tedariğini kolay hale getiriyor olsa da Exynos işlemcili cihazlar ciddi sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Özellikle de Snapdragon 8 Gen 1’in karşısına çıkardığı Exynos 2200 ile büyük eleştiriler alan Samsung, Exynos 2300 işlemcisini artık kullanmayabilir.

Samsung Galaxy S23, Snapdragon 8 Gen 2’yle gelebilir

Ünlü analist Ming-Chi Kuo, Galaxy S23 serisinde sadece SM8550 kod adlı Qualcomm işlemcilerinin kullanılacağını belirtti. Güney Koreli şirket, geçtiğimiz yıl Galaxy S22 cihazlarının %70’inde Snapdragon 8 Gen 1 kullanmayı tercih etmişti. Görüldüğü üzere Samsung, Exynos markasına olan güvenini her geçen gün kaybediyor.

samsung artik exynos islemci kullanmayabilir

Samsung’un bir süredir Exynos 2300 işlemcisi üzerinde çalışmalar yaptığı biliniyordu. Fakat elde edilen bilgilere göre Exynos 2300, Samsung Foundry’nin 4nm fabrikasyon sürecinde üretiliyor ve bu sayede ciddi bir pil tüketimi sorunu doğruyor. TSMC’nin 4nm fabrikasyon sürecinde üretimi yapılması beklenen Snapdragon 8 Gen 2 ise Exynos 2300’ten hem daha yüksek performans hem de daha yüksek güç verimliliği yaşanıyor. Bu sebeple de Samsung, Galaxy S23 serisinde sadece Snapdragon 8 Gen 2 tercih edilebilir.

Samsung artık kendi işlemcisini üretmeyecek mi?

Son aylarda ortaya çıkan iddialar, Exynos serisinin yakın zaman içerisinde biteceğini gösteriyor olsa da Samsung, kendi işlemcilerini üretmeye devam edecek. geçtiğimiz aylar içerisinde şirket, 1000 kişilik bir mühendis ekibini bir araya toplayarak yeni nesil mobil işlemci geliştirmek için harekete geçmişti. Exynos’un yerini alacak olan bu yeni nesil Samsung işlemcileri yüksek ihtimalle ilk kez 225 yılında tanıtılması beklenen Galaxy S25 serisinde kullanılacak. Bu süreçte ise yüksek ihtimallere göre Samsung, orta seviyeli Exynos işlemcileri üretmeye devam edecek.

Google kullanıcı bilgilerini paylaştı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir