Samsung’un 990 Pro serisi bu Ekim’de piyasaya çıkacak. Ancak Samsung, yeni modelinde çok iddialı özellikleriyle hız sınırlarını zorluyor.

Samsung, oyun ve 4K video düzenleme gibi çok çeşitli uygulamalar için yeni amiral gemisi 990 PRO SSD serisini tanıttı. Yeni modelin PCle 5.0 ara yüzünde çalışacağı iddia edilse de Samsung böyle bir yenilik yapmadığını ortaya çıkardı. Bu nedenle kullanıcılar bir önceki sürüm olan 980’deki gibi PCle 4.0 ile yeni SSD’yi kullanacak. 5.0’a geçiş yapılmış olması halinde donanımdaki performans çok daha artmış olacaktı. Zira PCIe 4.0, verileri ortalama 16GT/s (saniyede giga aktarımı) hızında aktarırken 5.0 ile bu hız 32 GT/s’ye çıkıyor. 2 katlık artış, veri aktarımında çok daha iyi bir performans elde edilmesini sağlıyor.

Samsung’un 200 MP kullanacağı telefonu belli oldu

Samsung 990 Pro serisini özellikleri neler?

Samsung, yeni modeli 990 PRO serisinde 4.0 teknolojisine karşın oldukça hızlı. Önceki seriye göre performansta yüzde 55’lik bir iyileştirme yapan Samsung, okuma ve yazmada süreleri kısaltıyor. V-NAND bellek teknolojisi ile 4.0 standartlarının üzerine çıktığını iddia eden Samsung, bu bakımdan diğer donanım ve 4.0 teknolojisini kullanan rakiplerine karşı da üstünlük elde edebilir.

Güçlü performansıyla dikkat çeken SSD’deki ısınma ise enerji verimliliği ile sorun olmaktan çıkıyor. Zira 980 Pro’ya göre yüzde 50 enerji verimliliği elde edilen 990 Pro, böylece ısınma konusunda da avantaj sunuyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir