Samsung tarafından yapılan yeni tanıtımda bulut oyun platformu olarak yeni bir projenin geliştirildiği belirtildi. Tizen akıllı TV’lerde kullanıcıları yeni bir oyun platformu bekliyor.

Samsung Geliştirici Konferansı açılış konuşması ile birlikte şirketin oyunlara yönelik yeni planları aktarıldı. Bulut oyunları sistemine giriş yapacağını duyuran Samsung, büyük bir merak uyandırmış olsa da mevcut girişimde hangi oyunların mevcut olacağı, hangi platformlarda oyunların destekleneceği ve sistemin ne zaman piyasaya sunulacağı konusunda detay vermekten kaçındı. Kesinleşen tek detay yeni oyun sisteminin Samsung tarafından üretilen Tizen işletim sistemini kullanan televizyonlarda kullanılacak olması. 

Bulut oyun sistemleri Samsung için bir ilk değil!

Oyun ve bulut sistemlerine yönelik yapılan yeni girişim, Samsung için bir ilk değil. 2010’da şirket Bulut oyun sistemlerinin erken bir sürümünü televizyonlara getirebilmek adına Gaikai adındaki oyun akış şirketi ile çalışmıştı. Temelde aynı platform olsa da Samsung Cloud Gaming yalnızca bir TV, internet bağlantısı ve denetleyici ile oyun oynamanıza izin veriyordu. Daha sonrasında ise şirket ile anlaşma sağlanamadığından dolayı proje askıya alınmış ve iptal edilmişti.

Samsung bulut oyun akışında şansını yeniden deneyecek

2021’de ise bulut oyun akış hizmetlerinin yakaladığı popülerlik, Samsung’u etkilemiş gibi görünüyor. Google, Microsoft ve Nvidia gibi pek çok farklı şirket tarafından aktif hale getirilerek Kullanıma sunulan bulut oyun akış hizmetlerinde, milyonlarca kullanıcıya ulaşılmış durumda. Samsung yapacağı yeni girişim ve proje ile birlikte bu alanda yeniden var olmak istiyor. Tizen destekli Samsung akıllı televizyonlarda kullanıcıların daha iyi bir oyun deneyimine sahip olabilmesi adına yeni bir sistemin geliştirileceğini söyleyen Samsung, özellikle televizyon odaklı olarak sunacağı bu hizmeti ile şimdiden dikkat çekmeyi başarmış durumda. 

Samsung tarafından yapılan açıklamalarda yeni sunulacak hizmette ortaklarla birlikte çalıştığını ve sistemi güçlendirmek için web teknolojisini kullandığını söyledi. Bu doğrultuda tamamen tek başına bir oyun platformu yerine farklı ortaklıklar ile Samsung daha cazip bir seçenek sunulabilir. Akıllı televizyon pazarındaki Samsung’un hakimiyeti göz önünde bulundurulduğunda şirketin mevcut gücünü kullanarak sektörde ön plana çıkabilmesi de mümkün görünüyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir