Samsung Tizen App Store’u kapattı. Samsung kullanıcıları App Store’a erişemez. Koreli teknoloji devinin akıllı telefon kararıyla ilgili tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Samsung Tizen App Store’u devre dışı bıraktı

Koreli teknoloji devi, geçtiğimiz Haziran ayında App Store kayıt özelliğini devre dışı bırakmıştı. Güney Kore merkezli şirket, mağazayı sadece mevcut kullanıcıların kullanımına izin verecek şekilde bıraktı. Ancak, kullanıcılar yalnızca önceden indirilmiş uygulamaları indirebilir.

Teknoloji devi, Tizen App Store ile ilgili yeni bir karar aldı. Karar sonucunda söz konusu uygulama mağazası sonunda kapatıldı. Bu nedenle Samsung Z serisi bir akıllı telefon kullanıyorsanız Android veya iOS platformuna geçiş yapmayı düşünebilirsiniz.

Samsung, 2017 yılında Tizen işletim sistemine sahip Z4 akıllı telefon serisini duyurdu. Söz konusu model, kullanıcılardan pek ilgi görmeyecek gibi görünüyor. Samsung artık akıllı saat tarafında da Tizen yerine Wear OS kullanmaya başladı. Wear OS, geçen yıl piyasaya sürülen Galaxy Watch 4 serisinde yer alıyor.
Tizen App Store, tüm Samsung Z1, Z2, Z3 ve Z4 akıllı telefon modellerinde devre dışı bırakılmıştır.

Sonuç olarak, eski ve yeni Tizen kullanıcıları söz konusu uygulama mağazasına erişemeyecek.
2018 yılında Tizen’in popüler uygulaması ACL platformdan kaldırıldı. Tizen’in popüler Android uygulamasını indirmek için bu uygulamaya ihtiyaç vardı. Bu uygulamanın ardından Facebook, WhatsApp, Modern Combat, Asphalt 8 ve Line başta olmak üzere birçok uygulama Tizen mağazasından kaldırıldı.
Son gelişmelerle birlikte Tizen işletim sistemini kullanan akıllı telefon kullanıcılarının Android veya iOS platformuna geçiş yapma zamanı geldi. Yukarıda bahsedilen uygulama mağazasının kapanmasıyla devir sona ermiştir.

Peki siz eğer Tizen kullanıcıysanız uygulama mağazasının devre dışı bırakılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yakın zamanda kapatılan platform, son yıllarda kullanıcıların kullanımına açıldığı için neden başarısız oldu sizce? Bu konudaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirmeyi unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir