Teknoloji şirketi Samsung’dan yeni bir hamle geldi ve şirket akıllı telefon ile tablet modelleri için bir tamir programı başlattığını açıkladı.

iFixit ile Samsung’un satmış olduğu yedek parçalar ile kendi kendilerine akıllı telefonlarını tamir etmek isteyenler için kitlerin bulunduğu bu programın, kullanıcılara kolaylık sağlarken zamandan da tasarruf etmelerine imkan tanıyacak. Özellikle artan maliyetler ile beraber bir cihaz onarımı kullanıcılara büyük maliyetlere sebep olabiliyor. Şirketler ise kullanıcıların bozulan cihazlarını daha uygun bir fiyat ile kendilerinin tamir etmesini sağlamak için onarım programları sunuyorlar. Akıllı telefon pazarının önde gelen ismi olan Apple’da geçtiğimiz yıl kullanıcılara Apple’ın sunduğu orijinal yedek parçalar ile aletlerin satın alınabileceği ve kendilerine tamir imkanı sunan bir Self Service Repair adlı program başlatmıştı. Şimdi ise bunlardan birisi Samsung oldu.

Samsung kendin tamir et programı başlattı

kendin tamir et
kendin tamir et programdaki ücretlendirmeler

Apple’ın yaptığı hamle sonrasında Samsung iFixit ile yaptığı ortaklık ile kullanıcıların cihazlarını kendi tamir etmesine olanak tanıyacak bir programını devreye soktu. Galaxy S20, S21 ve Tab S7 Plus cihazı sahipleri için yedek parça satın almalarına olanak tanıyacak ve tamir klavuzlarının olduğu bir program kullanıcılara kolaylık sağlaması adına ve sürdürebilirlik için devreye girdi. İlk etapta mart ayında tanıtılan bu program kapsamında yeni çıkan cihazların parçaları piyasada olmadığı için sadece bazı Samsung modelleri için parça ve onarım imkanı tanınıyordu. Şirket hizmet kapsamının artırılmasını ve cihazların onarım imkanlarının genişletilmesini hedefliyor.

Microsoft ve iFixit, Surface modelleri için ortak çalışacak

Şuan için sadece ekran, arka cam ve şarj portu gibi değişim parçaları sunabiliyor. Bu parçalar ise iFixit üzerinden ve Samsung satış ile servis noktalarında satın alınabiliyor. Sunulan parçalar listesine bakacak olursak, 60 dolardan başlayan bu parçalar 232 dolara kadar çıkabiliyor. Bu onarım programının ülkemizde aktif olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir