Kullanıcıların cihazlarını kendi başına yedek parça tedariki ile onarım yapması, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde büyük bir popülerlik kazandı. Apple öncülüğünde başlatılan ve ardından farklı markalar tarafından da üzerinde çalışmalara başlanan onarım hakkı konusunda yeni bir hamle Microsoft’tan geldi.

Microsoft tarafından yapılan resmi açıklamada şirketin iFixit ile ortak bir çalışma yapacağı ve cihazların daha kolay tamir edilebilir hale getirilmesi adına yeni modellerin üretimleri öncesinde bu konuda çalışmalar yapılacağı belirtildi. Ortaklık başlangıç aşamasında şirketin SurFace olarak adlandırılan dizüstü bilgisayarları için geçerli olacak. 

Microsoft ve iFixit güçlerini birleştiriyor

Yedek parça satışı, ücretsiz online onarım rehberleri paylaşımlarıyla tüm dünyada dikkat çeken ve yakından takip edilen iFixit, yeni anlaşma ile birlikte Microsoft modellerine destek verecek. Yapılacak çalışmalar sonrasında tamir edilebilirlik seviyesi yükseltilecek olan modellerde üstelik yedek parça desteği artırılacak. Başlangıçta yedek parça tedariki konusunda doğrudan son tüketiciye hizmet verilmeyecek. Açıklamalara göre iFixit Pro programı ortağı olan firmalar, yedek parça desteği alarak bunların satışını gerçekleştirebilecek. Bu kapsamda teknik servisler tamamen göz ardı edilmiyor. Tamirciler, Microsoft Yetkili Servis Sağlayıcıları, Microsoft Deneyim Merkezleri ve Microsoft Ticari müşteriler için yedek parça desteği iFixit üzerinden sağlanacak. Bunun için ise  form doldurarak iFixit Pro programına kayıt olunması gerekiyor.

2022 yılı sonlarına doğru ise müşteri odaklı yeni bir kendin tamir et programının başlatılması planlanıyor. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir