Akıllı televizyonlar söz konusu olduğunda başarılı isimlerden biri olan Samsung, Çin’in Premium TV pazarında kayıp vermeye devam ediyor. Huawei, şirketin işlerini çok daha zorlu bir hale sokacak. 

Akıllı televizyon sektöründe LCD QLED modellerden yavaş yavaş OLED TV’lere geçiş yapan Samsung, Çin’in QLED Premium TV pazarını Huawei’e kaptırmış olabilir. Bugün analistleriyle ünlü olan Display Supply Chain Consultant (DSCC), Güney Kore merkezli devin Çin pazarında büyük bir pazar kaybı yaşadığı öğrenildi. 

TV pazarında Huawei, başarıyla ilerliyor

Aktarılan bilgilere göre 2020’nin dördüncü çeyreklik kısmında ilk kez pazar payı yüzde 20’nin altına düşen Samsung, 2021’in dördüncü çeyrek kısmında bu payını yüzde 13’e kadar kaybetti. Samsung hızla düşmeye devam ederken Çin’li teknoloji devi Huawei ise, pazar konumunda ciddi anlamda bir artış yakaladı ve 2019’da elde ettiği yüzde 10’luk pazar payını 2021’de yüzde 20’ye kadar arttırdı. Fakat aynı dönem içerisinde TCL ve Hisense gibi diğer TV üreticilerinin pazar kaybı yaşadığı belirtilirken, akıllı telefon sektöründe çeşitli darbeler ile karşı karşıya kalan Huawei’in diğer teknoloji kategorilerinde hala güçlü olduğunu söylemek mümkündür.

Samsung’un katlanabilir telefonlar için yeni patentler aldığı ortaya çıktı


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir