2022 yılının ilk çeyreğini akıllı telefon pazarında lider olarak kapatan Samsung, yeni modelleriyle bu durumu güçlendirmeye çalışıyor.

Xiaomi MIX Fold 2 en ince ekrana sahip olan katlanabilir telefon olabilir

2022’nin ilk çeyreğini akıllı telefon pazarında lider olarak kapatan Samsung, bu durumu güçlendirmeye çalışıyor. Samsung, son dönemde popülerlik kazanan katlanır telefon pazarında Galaxy Z Fold ve Z Flip modelleri ile öne çıkıyor. Koreli üretici, genişletilebilir akıllı telefon model serisini yeni patentlerle genişletmeye de hazırlanıyor.

Samsung, katlanabilir telefonlar için yeni patentler aldı

Samsung’un katlanır telefonlar için 10 yeni patent başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Çeşitli katlama özelliklerini içeren bu patentler, Samsung katlanır telefonlarının geleceğine de ışık tutuyor. Bu son patentler sayesinde Samsung, pazardaki patent sayısını 20’ye çıkardı.

Koreli teknoloji devi, Fold ve Flip akıllı telefonları ile genişletilebilir akıllı telefon pazarında şimdiden önemli bir yer edindi. Yeni patentler, Samsung’un katlanır telefon konusunda ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor.

Samsung’un gelişmekte olan patentleri arasında kayar bir telefon yer alıyor. Şirket, Mayıs ayında böyle bir prototipi görücüye çıkarmış ve büyük bir heyecan uyandırmıştı. Artık bu geniş ekran patentleriyle birlikte Samsung’un planlarının çok daha net olduğunu görebiliyoruz.

samsungun katlanabilir telefonlar icin yeni patentler aldigi ortaya cikti

Patent fotoğraflarında ilk bakışta standart bir akıllı telefon gibi görünen cihazın daha sonra tablet benzeri bir yapıyla genişletildiğini görüyoruz. Telefonun arka tarafında görülebilen kenarlardan ayrılarak genişler.

samsungun katlanabilir telefonlar icin yeni patentler aldigi ortaya cikti 1

Elbette bu tür telefonların sürdürülebilirlik sorunları da var. Özellikle katlanır telefonlarda bu sorun başlangıçta büyük bir soruna neden oldu. Bu sorun henüz tam olarak çözülmemiştir. Bakalım Samsung ilerde bu sorunları çözerek nasıl telefonlar üretiyor.

Elbette her patentin verilmediğini biliyoruz ancak bu patentler sayesinde Samsung’un gelecek planlarını net bir şekilde görebiliyoruz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir