Samsung, Apple lansman öncesi başlattığı alaycı reklam çalışmalarına rağmen Apple’ın yeniliklerini almaktan geri kalmadı.

Hatırlanacağı üzere iPhone 14 lansmanı öncesi Samsung, Türkiye dahil olmak üzere pek çok ülkede Apple ile alay eden ve ürünleri ile dalga geçen reklam çalışmalarına imza atmıştı. Bu Samsung’un Apple’a karşı net bir duruş sergilediğini göstermiş olsa da yeni güncelleme sonrası Samsung’un Apple’dan esinlendiği net bir şekilde ortaya çıktı.

Samsung Galaxy A04s Türkiye’de satışa çıktı

Samsung One UI 5 beta sürümü herkesi şaşırttı

samsung applein ios 16 kilit ekranindan esinlendi 1
iOS 16 kilit ekranı

Samsung tarafından kullanıma sunulan One UI 5 beta sürümünde kilit ekranı özelleştirme seçenekleri iOS 16 benzerliği ile dikkat çekti. Zira Apple’ın yeni işletim sistemi sürümünde getirdiği en büyük yeniliklerden bir tanesi kilit ekranını özelleştirme olmuştu. Yeni özellik sayesinde görsel efektlerden farklı widget kullanımlarına kadar kullanıcılar kilit ekranını dilediği gibi şekillendirebiliyordu. Samsung, orijinal bir kilit ekranı özelleştirme deneyimi sunabilirdi. Ancak bunun yerine Apple’ı kopyaladı ve hem özelliği hem de tasarımı benzer şekilde geliştirdi. Saat şekilleri ve duvar kağıdı seçeneklerinde daha sınırlı imkan sunan Samsung’un sunduğu çalışmalar ve Apple’ın çalışmaları şöyle;

Samsung’un iOS 16 kilit ekranı kopyalamasında eksik olan şey, iPhone 14 Pro’da yer alan Dinamic Island. Samsung’un bu özelliğe nasıl tepki vereceğini de yakında göreceğiz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir