Netflix tarafından yapılan açıklamada Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri operasyon sonrası tüm hizmetlerin tamamen durdurulacağı belirtildi.

Ukraynalı yetkili isimler tarafından yapılan çağrılar ile birlikte son hafta içerisinde Rusya hizmetlerini askıya alan şirketler listesine sürekli yeni isimler eklendi. Yaptırımlara uyan bir diğer şirket de Netflix oldu.

Savaş öncesinde Rusya devlet kanallarının yayınlanmasının zorunlu kılınması nedeniyle karşı karşıya gelen Netflix yetkilileri ve Rusya arasında ilişkiler oldukça gergindi. Savaş sonrasında ise Rus devlet kanallarını yayınlamayacağını açıklayarak bu kararını askıya aldığını duyuran Netflix, bir anlamda Rusya’ya karşı meydan okumuştur. Bu kararın tartışmaları sürerken Netflix yeni bir açıklama daha yaptı.

Netflix hizmetleri tamamen durduruldu

Netflix sözcüsü Emily Feingold tarafından yapılan açıklamada, ‘Mevcut koşullar göz önüne alındığında, Rusya’daki hizmetimizi askıya almaya karar verdik’  denildi. Netflix tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde tüm yapım ve satın almalar durdurulduğu için bazı spekülasyonlar ortaya çıkmıştı. Bu iddialar konuşulurken Netflix sözcüsü aracılığı ile yaptığı resmi açıklama sonrası Rusya’dan tamamen çıktığını duyurdu.

Üstelik hizmetlerini durdurmanın yanı sıra ülkede yapılması planlanan 4 orjinal Rus yapımı projesinde de iptal kararı alındı. Rusya’da 1 milyon abonesi bulunan Netflix’in ülkedeki hizmetlerini durdurması sonrası 1 milyon abonenin herhangi bir şekilde hizmetlere erişim sağlayamayacağı belirtildi. 

Netflix’in dışında Microsoft, Google, Apple ve Samsung gibi pek çok teknoloji şirketi benzer bir karar alarak Rusya’daki faaliyetlerini durdurmuştu. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir