Şifre kırıcı ve güvenlik araştırmacısı Sam Croley, RTX 4090′ ın gücünü gösteren karşılaştırma ölçütleri yayınladı.

Nvidia RTX 4080 3DMark sonuçları ortaya çıktı

RTX 3090’ın önceki kıyaslama rekorları, NVIDIA’nın en yeni amiral gemisi GPU’su tarafından kırıldı ve bu da incelenen neredeyse tüm algoritmalar için performansı dört katına çıkardı. Bozuk parolalar, en iyi güvenlik uygulamalarını kullandı ve rastgele harf ve sayı durumlarının bir karışımını içeriyordu.

Croley, devasa GPU’nun Microsoft’un iyi bilinen NTLM kimlik doğrulama sistemine ve Bcrypt parola kırma özelliğine karşı test edildiğini tweetledi. Karşılaştırma modundaki tüm deneyler için Hashcat v6.2.6 kullanıldı. Sistem yöneticileri, siber güvenlik uzmanları ve bilgisayar korsanları, kullanıcı şifrelerini test etmek veya çıkarmak için iyi bilinen ve yaygın olarak kullanılan bir şifre kırma programı olan Hashcat’i kullanılıyor.

rtx 4090de ciddi bir guvenlik acigi tespit edildi

Test sonuçlarına göre, sekiz RTX 4090 GPU’lu tam donanımlı bir parola karma makinesi, sekiz karakterlik bir parolanın 200 milyar yinelemesinin tamamını 48 dakikada döngüye sokma hesaplama yeteneğine sahip . RTX 4090, RTX 3090’ın önceki rekorunu 2.5 ile geride bırakıyor. Her iki kıyaslama testi için yalnızca piyasada bulunan GPU donanımı ve ilgili yazılımlar kullanıldı.

Hashcat programı, parola kurtarmaya yardımcı olabilecek veya kullanıcıya bağlı olarak diğer kişilerin hesaplarına istenmeyen erişime izin verebilecek çeşitli saldırı yöntemleri sunar. Sözlük saldırıları, birleştirici saldırılar, maske saldırıları, kural tabanlı saldırılar ve kaba kuvvet saldırıları bu saldırı türlerine örnektir. Karşılaştırma sonuçları endişe verici görünebilir, ancak tekniğin yalnızca az sayıda pratik kullanım örneğine sahip olabileceğini hatırlamak önemli. Hashcat ve diğer şifre kırma teknolojileri tarafından mümkün kılınan çok sayıda saldırı, genellikle yetersiz güvenlik prosedürlerine yol açan öngörülebilir insan eylemlerinden faydalanabilir.

NVIDIA’nın RTX 4090 grafik kartını ilk kez piyasaya sürmesi, hem hardcore oyun hem de sentetik performans açısından önemli bir kart olma özelliğini taşıyor Herhangi bir oyunu mevcut en yüksek ayarlarla oynamak için gerekli olan en uygun sürümü içerirken, yine de genel olarak akıcı bir deneyim yaşayabilirler. Ancak güvenlik açığının yanı sıra ürünün yüksek maliyeti bir dizi müşteriyi uzaklaştırıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir