Nvidia RTX 4080 henüz resmi olarak tanıtılmadı. Ancak yapılan son sızıntılarda performansın beklenenden düşük olabileceği görüldü. İşte detaylar.

Nvidia’nın 16 GB VRAM’li RTX 4080 grafik kartı, 3DMark testinde ortaya çıktı. Yapılan sızıntıya göre RTX 4080’in 3DMark’ta, FireStrike Extreme’de 17.465 ve TimeSpy Extreme’de 13.977 puan aldı. Her RTX 3080 (12GB) için bu sonuçlar yüzde 50 oranında bir artış olduğunu gösteriyor. Bu sonuçlar daha yüksek bir performansın beklendiği ekran kartı için düşük olduğu düşünülüyor. Ancak yine de kartın gerçek performansının incelenmesi gerekiyor.

Nvidia RTX 4080 GPU oyun performansı nasıl olacak?

3DMark test sonuçları sızdırılan yeni ekran kartı için sızıntılar bunlarla sınır değil. Daha önce yapılan paylaşımlarda Nvidia RTX 4080’ni Shadow of the Tomb Raider performansı ortaya çıkmış ve kart bu oyunda 128 kare hızına ulaşmıştı. Bu, güçlü bir oyun için iyi seviyeler olsa da 3DMark testi sonuçları kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.

Şu an için yüzde 50’lilik artış çoğu kişide beklentilerin altında kaldı. Üstelik ürünlerin fiyatlarının yüksek olduğu göz önünde bulundurulduğunda kağıt üzerinde çok daha iyi bir artış bekleniyor. Yeni ekran kartlarıyla ilgili detayları ve gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir