Riot Games ve Fortiche, yıllara dayanan ortaklıklarını resmileştirme kararı aldı.

Riot Games, yıllardır animasyon stüdyosu Arcane Fortiche ile çalışıyor ve şimdi ikisi yaratıcı ortaklıklarını güçlendiriyor. Riot Games ortaklıklarını pekiştirmek adına Fortiche’ne “önemli” ama kontrol gücü olmayan sadece şirkete hisse sağlayan sermaye yatırımı yaptı.

Bunun yanı sıra bu hamleyle birlikte Riot Games tarafından Fortiche’nin yönetim kurulu kadrosuna atamalar yapıldı. İçerik Sorumlusu Brian Wright ve Kurumsal Gelişim Direktörü Brendan Mulligan da dahil olmak üzere iki kişi şirketin yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Riot Games yaptığı yatırımın değeri ya da süresi hakkında henüz herhangi bir anlaşma yapmamış olsa da şirkete göre söz konusu anlaşma “bu yılın başlarında” gerçekleştirilmişti ve şimdi de satın alım süreci tamamlandı.

Elbette bu ortaklığın resmileştirilmesi eninde sonunda gerçekleşeceği tahmin edilebilirdi. Riot ve Fortiche ilk olarak Jinx’i League of Legends’a tanıtan, 2013 senesinde K / DA için Popstars çalışmasında ardından Imagine Dragons projeleri ve 2018 LoL Dünya Şampiyonası’nda işbirliği işbirliği yaptı.

Şirketleri dizinin ikinci sezonunu çekme kararına götüren ise Arcane’nin Netflix’de ilk üç hafta boyunca dünya genelinde en çok izlenenler listesinde bir numara olarak kalmasıydı.

Riot Games neden Fortiche hisselerini satın aldı?

Her iki şirket de yatırımların birbirine nasıl fayda sağlayacağını söylemedi, ancak Fortiche, Riot ile daha yeni açıklanacak pek çok projede beraber çalışacak gibi duruyor. Sonuç olarak bu anlaşmayı resmiyete dökmek her iki şirket içinde oldukça karlı bir hamle olabilir.

Riot Games, Valorant oyuncularına ödül dağıtacak platformunu duyurdu

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Riot Games ve Fortiche ortaklığından ilerleyen zamanlarda yeni bir oyun ya da dizi gelir mi? Şirketler iş birliği yaptığına göre yeni bir proje evresinde demektir ancak bu projenin ne olduğunu ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir