Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamalarda Sahibinden.com için yeni bir soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. Soruşturmada Sahibinden.com’un adil rekabet üzerinde herhangi bir engelleme yapıp yapmadığı araştırılacak.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Trendyol hakkında soruşturma başlatan Rekabet Kurumu, sürpriz bir açıklama daha yaptı. Rekabet Kurumu açıklamasında yeni bir soruşturmanın başlatıldığı ve Sahibinden.com’un soruşturma kapsamında inceleneceği belirtildi.   Adil rekabetin engellenmesi konusunda titiz bir şekilde çalıştırma çalışma sürdüren Rekabet Kurumu, yapacağı çalışmalarda herhangi bir olumsuz faaliyetin olup olmadığını kontrol edecek. Böyle bir faaliyetin tespit edilmesi halinde ise konu ile ilgili yaptırımlar uygulanacak.

2 şirket için süreç merak ediliyor

Adil rekabet konusunda 4054 sayılı kanunun 6. maddesi kapsamında herhangi bir illegal durumun olup olmadığı kontrol ediliyor. Rekabet Kurumu tarafından yapılan resmi açıklamalarda durum hakkında tüm detaylara değinilirken soruşturmanın nasıl sonuçlanacağı ve Trendyol ve Sahibinden.com için nasıl bir karar verileceği merak ediliyor. Yapılacak kontrollerde usulsüzlükler belirlenirse, 2 şirket için de yüksek oranlarda ceza verilebilecek. Konu ile ilgili olarak Rekabet Kurumu tarafından yapılan resmi açıklamada ise şöyle denildi;

“Yürütülmekte olan bir ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 30.09.2021 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak, çevrim içi platform hizmetleri bakımından veri taşımanın engellenmesi ve diğer yollarla 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespitine ilişkin Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret AŞ hakkında 21-46/655-M sayılı karar ile re’sen soruşturma açılmasına karar verdi.”

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir