Uzun zamandan beri akılı telefon dünyasının en çok konuşulan modellerinden olan realme 9 Pro serisi için resmi tanıtım yapıldı. realme 9 Pro serisinde yüksek kamera özelliklerine, güçlü işlemlere ve özel arayüze yer verilmesi cihazın dikkat çekmesini sağladı.

Son yılarda Avrupa gibi pek çok satış noktasında hızlı bir büyüme içerisine giren Realme, yeni modellerinin tanıtımını bugün gerçekleştirdi. Resmi hesaplar üzerinden canlı olarak da aktarılan lansmanda, realme 9 Pro serisi kapsamında realme 9 Pro ve realme 9 Pro+ modeli görücüye çıkarıldı.

realme 9 Pro+ özellikleri neler?

realme 9 Pro modelinde dikkat çeken özellik kameralar oldu. Cihazın segmentinde ilk defa kullanılan Sony IMX766 OIS kamera telefonun kamera performansını arttırdı. Bunula birlikte multimedyada daha iyi bir deneyim sunulabilmesi adına telefon, Dolby Atmos özellikli çift stereo hoparlör ile desteklendi.

Orta segment olmasına rağmen amiral gemilerinde yer alan kamerasıyla çıkış yapan realme 9 Pro+ böylece kamera özellikleriyle segmentindeki tüm modelleri geçmeyi başardı.  Telefondaki kamerada OIS ve EIS olarak ikili sabitleme sistemi bulunuyor. Yapay zeka Gürültü Önleme 3.0 teknolojisi gibi yeni teknolojiler ile desteklenmesi ise kameranın performansını daha da arttırıyor.

Android 12 işletim sistemi ile desteklenen cihazda Realme UI 3.0 bulunuyor. Hem realme 9 Pro hem de realme 9 Pro+ modelinde 8 GB RAM ile 128 GB depolama alanı seçeneği tek versiyon olarak sunuluyor. İşlemcide ise MediaTek Dimensity 920 5G kullanılıyor. MediaTek tarafından geliştirilen işlemcinin ilk kullanıldığı model olmadı, telefonu bu alanda da ön plana çıkarıyor.  Telefonda özel tasarım tercih edildiği gibi üç farklı renk seçeneği sunuluyor.

Segmentindeki En Güçlü 5G Performansı realme 9 Pro özellikleri neler?

realme 9 Pro+ modelindeki güçlü yapıya ek olarak realme 9 Pro modeli de alanında en güçlü 5G performansını sunuyor. Bu özelliği ile segmentindeki diğer modellerden ayrılacak olan realme 9 Pro modelinde Qualcomm Snapdragon 695 5G işlemci kullanılıyor. 13 GB’a kadar Dinamik RAM desteğin sahip olan telefonda aynı zamanda sıvı soğutma sistemi de var.

realme 9 Pro+ modelindeki kadar gelişmiş olmasa da yine segmente göre premium kamera özelliklerine yer verilen realme 9 Pro modelinde 64 MP ana kameralı üçlü kamera kurulumu bulunuyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir