Uzun zamandan beri konuşulan yeni Snapdragon mobil işlemciler, Qualcomm tarafından resmen tanıtıldı. 4 Snapdragon mobil işlemcisini tanıtan şirket, böylece giriş ve orta seviye modeller için yeni seçenekler sundu.

Qualcomm uzun zamandan beri yeni mobil işlemcileri ile sık sık gündeme gelmeye başlamıştı. Yeni işlemcilerin neler sunacağı, performans verimlilik ve güç tüketiminde nasıl bir iyileştirme yapılacağı özellikle Qualcomm işlemci kullanan kullanıcılar ve şirketler tarafından merak ediliyordu. Yapılan yeni tanıtımlarda ise amiral gemisi yerine 4 yeni giriş seviye işlemci tanıtıldı.

Qualcomm’dan 4 yeni model: 778G Plus, 480 Plus, 695 ve 680

Giriş ve orta seviye Android telefonlarda kullanılması beklenen yeni işlemciler “778G Plus, 480 Plus, 695 ve 680″ oldu. Plus modellerini bugüne kadar giriş ve orta seviyesinde kullanmayan şirketin yeni düzenlemesi ile birlikte orta seviye modellerinde de Plus tercihinin yapılmasını kolaylaştıracak. Yapılan tanıtımlara göre yeni modellerde çok büyük bir performans ve geliştirme içermiyor. 

En çok Snapdragon 695 dikkat çekti!

Tanıtılan işlemciler arasında en çok dikkat çeken Snapdragon 695 oldu. Giriş seviyesi cihazlarda da kullanılabilecek olan işlemci, böylece giriş seviyesinde 5G desteğinin elde edilmesini sağlayacak. Bununla birlikte giriş seviyesindeki işlemci, bir önceki seri 690’a göre performansında yüzde 15 grafik performansında ise yüzde 30’luk artış sunuyor. Bu bakımdan geliştirici şirketlerin yeni dönemde bu işlemciye daha fazla yer vermesi bekleniyor.

Snapdragon 680 beklentileri karşılamadı

Giriş seviyesindeki bir diğer model olan Snapdragon 680 ise 5G desteği sunmadığı gibi daha temel işlemci olarak tanıtıldı. 6nm üretim sürecinden çıkan yeni işlemci, çok fazla tercih edilmeyecek modellerden birisi olacak.

Qualcomm tarafından yapılan bu tanıtımlar sektördeki beklentileri karşılanamadı. Google ve Oppo gibi pek çok üreticinin kendi işlemcilerini üretmeye başladığı dönemde Qualcomm’un sektör devi olarak beklentileri karşılayacak daha fazla yeni modele yer vermesi gerektiği düşünülüyor.

Qualcomm’dan amiral gemisi bekleniyor

Qualcomm’un özellikle yeni amiral gemileri, en çok beklenti yaratan modellerden bir tanesi. Yeni modelinde yer vereceği üstün özellikler, şirketin sektördeki kaderini belirleyecek. Bugüne kadarki yapılan sızdırmalara göre Qualcomm’un Snapdragon 898 olarak piyasaya sunacağı işlemcide yer alması beklenen özellikler şöyle; 

  • 3.0 GHz hızında çalışan 1 adet Cortex-X2 Prime çekirdek, 
  • 2.5 GHz hızında çalışan 3 adet Cortex-A710 çekirdek 
  • 1.79 GHz hızında çalışan 4 adet Cortex-A510 çekirdek 
  • Samsung 4 nm üretim süreci desteği
  • Adreno 730 GPU

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir