Piyasadaki oyun ve uygulamaları araştıran Sensor Tower tarafından Temmuz ayında en çok para harcanan mobil oyunlar açıklandı.

2010 yılı ile beraber mobil pazar önemli bir yenilik ile tanıştı ve akıllı telefonlar hayatımıza girerken, Android ve iOS platformlarını görür olduk. Bu yeni dünyada mobil yapımlar karşımıza çıktı ve direkt olarak PC ve konsol oyunlarına rakip oldular. Şimdi ise yıllardır gelişmeye ve büyümeye devam eden mobil pazar için Temmuz ayının en çok para harcanan mobil oyunlar belli oldu.

PUBG MOBILE 2.0 güncellemesi yayınlandı

Temmuz ayının en çok para harcanan oyunları

11

Mobil pazarı en iyi analiz eden taraflardan olan Sensor Tower, temmuz ayındaki en çok kazanç getiren mobil oyunları yayınladı. Geçtiğimiz ayın zirvedeki ismi Honor of Kings, 225.8 milyon dolar ile bu ayda ilk sırada. Bu yapıma en fazla para harcayan ülke %94.5 ile Çin olurken, ikinci sırada yüzde 2 ile Tayvan yer aldı.

iOS için Coin Master indir

Android için Coin Master indir

En çok hasılat yapan bir diğer ikinci oyun ise 164 milyon dolar ile herkesin bildiği PUBG Mobile oldu. Yine yüzde 69 ile Çin bu oyuna en fazla para harcayan ülke olurken, ABD ise yüzde 6.4 ile ikinci oldu. PUBG Mobile’ın son iki aydır Android tarafında listeye girememesi, oyunun düşüşe geçtiğini ve popülerliğini kaybettiği anlamına geliyor.

iOS için PUBG Mobile indir

Android için PUBG Mobile indir

Global mobil oyun pazarı, Temmuz 2022’de hem Google Play Store hem de App Store platformlarında toplamda 6.7 milyar dolar gelir elde etti. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ise toplamda yüze 10.2 oranında düşüş yaşadığı gözüküyor. Diğer yandan geçtiğimiz ay mobil oyunlara en çok para harcayan ülke 1.9 milyar dolar harcama ile %28 seviyesinde ABD olurken, Japonya yüzde 20 ile ikinci olmuştu. Google Play Store’da öne çıkmayan Çin ise yüzde 17 ile üçüncü sırada yer almayı başardı.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir