Yeni elde edilen bilgilere göre son dönemlerde PlayStation, Xbox Game Pass’a benzer bir servis üzerinde çalışmalar yapıyor. Bloomberg, Sony’nin planlarından haberdar olan kaynakların, PlayStation sahiplerinin aylık olarak ücret ödemesi yaparak modern ve klasik  oyunların bir arada olduğu bir kütüphaneye erişim imkanı sağlayan “Spartacus” kod adlı yeni bir servis hakkında çeşitli detaylar paylaştığını da belirtmek gerekir. 

Qualcomm XR teknolojisini bir üst seviyeye çıkaracak

Proje ile ilgili olarak belgeler, üzerinde çalışılmaya devam edilen servis için üç farklı abonelik seçeneğinin olduğunu dile getiriyor. Bu seçeneklerden ilki, çevrimiçi olan oyunlar için gerekli olan ve her ay bazı ücretsiz oyunlar ile beraber sunulan PS Plus ile aynı avantajları sunuyor. Daha üst seviye olan abonelik seçeneği, Game Pass gibi oyun kataloğuna erişim imkanı sunuyor ve üst seviye olan abonelik seçeneği ise genişletilmiş olan demolar, oyun akışları ve PS1, PS2, PS3 ve PSP oyunlarının içinde yer aldığı daha büyük bir kitaplığa erişim imkanı sunuyor.

3 3

IGN tarafından aktarılan haberlere göre, PlayStation kullanıcılarının büyük bir kısmının, uzun bir zamandır platforma geriye dönük olarak uyumluluk desteğinin gelmesini istedikleri değerlendirildiğinde, eski PlayStation oyunlarını kullanıcıların beğenisine sunmak adına yeni bir servis kullanmak çok daha doğru bir hareket olabilir. Söz konusu bu servisin 2022 yılının bahar aylarında kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor. Aynı zaman içerisinde bu servis, Sony’nin halihazırda bulunan iki abonelik hizmeti PlayStation Plus ve PlayStation Now’ı bir araya getirecek. Bloomberg tarafından belirtilen bilgilere göre, PS Plus markası varlığını sürdürecek, fakat PS Now markası aşamalı bir şekilde kaldırılacak. PlayStation Now, Stadia gibi rakiplerini geride bırakmasına rağmen, PlayStation’ın temel bir abonelik haline gelmesi mümkün olmadı. Fakat şirket buna rağmen, son zamanlar içerisinde God of War ve The Last of Us Part 2 gibi büyük oyunlarını platformun içerisine eklemeyi planlıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir