CES 2022’nin başlangıcında Qualcomm, Metaverse Evrenine geçişi hızlandırmak için Microsoft ile bir anlaşmaya vardığını duyurdu.

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri arasında yer alan Qualcomm, CES 2022’de lansmanı sırasında Microsoft ile yeni bir ortaklığını resmen duyurdu. Bu nedenle Qualcomm, artırılmış gerçeklik için ortak çipler geliştirecek ve bu çipleri yazılım platformlarında daha da geliştirecek. Bu, her iki şirketin de Metaverse dünyasına geçişi ne kadar ciddiye aldığını bir kez daha gösteriyor.

Qualcomm XR teknolojisini bir sonraki seviyeye taşıyor

Qualcomm ve Microsoft bugün, XR (Artırılmış Gerçeklik) alanında büyüyen ilişkilerini güçlendirdiklerini duyurdular.

Microsoft, daha önce Qualcomm’dan Snapdragon çipini Microsoft’un HoloLens 2 seti ile tedarik etmişti ancak yeni dönemde artırılmış gerçeklik cihazları için geliştirilecek bileşenler ve yazılımlarla çalışacağını resmen duyurdu. Qualcomm’un XR bölümünün başkanı Hugo Swart yaptığı açıklamada, iki şirketin Metaverse’e geçişte birlikte çalışacağını ve Qualcomm’un temel stratejisinin her zaman kullanıcılara ve işletmelere en son teknolojiyi sunmak olduğunu söyledi. Bunu akılda tutarak, daha önce ortaklık anlaşmalarının tedarikçisi olarak hizmet veren Qualcomm, yonga seti geliştirme konusunda da Microsoft ile çalışacak.

Qualcomm taşınabilir oyun konsolları için yeni çip ile sıcak oyun pazarına atlıyor

Swart, yeni çağda benimsenen meta-evren hakkında heyecanını paylaşıyor, iki şirket, halihazırda Snapdragon Spaces XR geliştirme araçlarının entegrasyonunu kullanarak artırılmış gerçeklik donanımını ve yazılımını tüm sektörlerde dağıtmayı ve genişletmeyi planlıyor. Ayrıca Swary açıklamasında Microsoft’un XR platformu Mesh’e entegre etmek için çalışmalara şimdiden başladıklarını da söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir