Sony, şu ana kadar dünya çapında kaç adet PlayStation 5 satıldığını açıkladı. Ayrıca gelecek yıl daha fazla konsol üretmeyi vaat ediyor.

PlayStation Plus Haziran ayı listesi açıklandı

Sony’nin son PlayStation’ı PlayStation 5, dünya çapında 20 milyonluk satışla duyuruldu. Konsol, Kasım 2020’deki lansmanından bu yana yüksek talep görüyor ve küresel çip sıkıntısı olmasaydı bu dönüm noktasına uzun zaman önce ulaşacaktı. Sony ayrıca yılın geri kalanında konsol üretimini “önemli ölçüde artırmayı” planladığını söyledi. Sony Interactive Entertainment’ın küresel satış ve işletmeden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Veronica Rogers şunları söyledi;

“Sony Interactive Entertainment’ın (SIE) dünya çapında 20 milyondan fazla PlayStation 5 konsolu sattığını paylaşmaktan heyecan duyuyoruz” 

Şirket daha fazla PlayStation 5 üretecek

“PlayStation 5’in lansmanından bu yana ekiplerimiz tüm dünyayı konsolla buluşturmak için yorulmadan çalıştı ve bu zamanına destekleri için oyunculara teşekkür etmek istiyoruz. Bizi harekete geçiren şey ve yeni teknolojiler geliştirmemiz, oyun dünyasının geleceğini tasarlamamız ve oyunlarla buluşmak için en iyi yeri yaratmaya devam etmemiz için bize ilham veren şey PlayStation markasına olan tutkunuz.

Henüz bir konsola sahip olamamış oyuncular için de söylemek isterim ki bu yıl PlayStation 5 üretiminde önemli bir artış planlıyoruz ve PlayStation 5’in isteyen herkes için kullanılabilir olduğundan emin olmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.”

Yakın tarihli bir raporda Sony, PS5’in (ilk tam mali yılında) 80.000 konsol satmasının yalnızca 82 dakika sürdüğünü, PlayStation 4’ün ise bu sayıya bir seferde 9 günde ulaştığını açıkladı. Şimdilik PS5 hala PS4’ün gerisinde ancak Sony, PS5’in dördüncü yılda selefini geçmesini bekliyor.

Peki siz Sony’nin daha fazla PlayStation 5 hedefi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle aşağıda yer alan yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir