PlayStation Network, PlayStation oyuncularını bir araya getiren oyun ağı olurken, ağa dahil olan herkes profili ile erişime açık durumdadır. Bunun yanı sıra bazı oyuncular sadece tek kişilik oyunlarını oynamak ve yalnız kalmak isteyebildiğinden dolayı bu profil gereksiz olabilmektedir. Eğer siz de bu tür durumdaysanız ve kendinizi gizlemek istiyorsanız “PlayStation 4’te herkesten her şey nasıl gizlenir?” rehberindeki adımları takip edebilirsiniz. 

PlayStation 4 Satışları Dünya Çapında 20,2 Milyonu Aştı!

PlayStation 4’te herkesten her şeyi gizleme işlemleri       

Değiştirmek isteyebileceğiniz ilk seçenek, çevrimiçi durumunuzdur. Bu, arkadaşlarınızın çevrimiçi olup olmadığınızı görmelerini engeller. Bu seçeneği kullanarak ilk olarak bu durumunuzu gizleyebilirsiniz. Bu işlemi yapmak adına online durumu düzenle bölümünden çevrimdışı görünü seçebilirsiniz.

1 1549480499

Akılda tutulması gereken şeylerden biri, PS4’ün gizlilik ayarlarını değiştirmek istediğinizde şifrenizi tekrar girmeniz gerektirdiğidir. Online seçenek dışındaki tüm işlemler ayarlar bölümünde yer alan gizlilik seçeneklerinden yapılmaktadır. Bu nedenle diğer ayarlar için bu bölüme ulaşmanız gerekir.

2 1549480504

Bu bölümde gizli hale getirebileceğiniz seçenekler şöyledir;

  • Aramalarda gerçek ismi gizleme
  • Arkadaş listesinde gerçek ismi gösterme
  • Oyunlarda gerçek ismi gösterme
  • Mobil kullanılabilirlik
  • Mesajlar
  • Etiketler

Bu seçeneklerin dışında birlikte PlayStation’da sanılanın aksine çok daha fazla seçenek bulunmaktadır. Arkadaşlar menüsünde, kimlerin size arkadaşlık isteği gönderebileceğini kontrol edebilirsiniz. Oyun / Medya menüsünde, başarılarınızı ve oyun oynama aktivitenizi herkesten gizlemek için seçenekler yer almaktadır. Aynı zamanda gizli oyunlar bölümü sayesinde belirli oyunları da tamamen gizleyebilirsiniz. Bu seçenek oynadığınız belirli bir oyunu gizlemenize izin verir, böylece hiç kimse bu oyunu oynadığınızı bilemez veya kupa listenizde de bu oyun görülmez.

Belirtildiği gibi ayarlar bölümünden yapacağınız bu tip kişiselleştirmeler ile birlikte PlayStation 4’ü daha kişisel bir hale getirebilirsiniz. 

,Sony PlayStation 4 Pro satışa sunuldu

PlayStation 4 Camera Tanıtım Videosu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir