Pinterest Nedir?

Pinterest’i aktif olarak kullanan kişiler bu platformun ne olduğunu bilirler. Ama biz yine de bilmeyen kişiler için ufak bir açıklama yapalım.

Pinterest, Instagram tarzında çalışan ve ağırlıklı olarak görsel paylaşımı ve profil takibi üzerine kurulan bir sosyal medya platformudur. Pinterest’te insanların paylaştığı gönderileri yani pinlerini beğendiğiniz zaman panolarını takip edebilir ve ana sayfanızda bu panolarda paylaşılan yeni pinleri görebilirsiniz.

Önerilen Haber: Pinterest Pazarlaması Nasıl Yapılır?

Video Nasıl İndirilir?

Pinterest üzerinden video indirmek Linkedin’den video indirme gibi kolay değil. Biraz meşakkatli bir iş olan video indirme işini genellikle profesyonel kullanıcılar bir şekilde çözse de biz detaylı olarak acemi Pinterest kullanıcıları için anlattık.

Anlatımımız Google Chrome kullanıcıları için olacak, ama MozillaOpera ve Microsoft Edge kullanıcıları da bu anlatımımızı detaylı bir şekilde okuyarak kolayca video indirebilirler. İlk Olarak indirmek istediğiniz videolu pin’in sayfasını açıyorsunuz ve o videoya sağ tıklayıp hemen ardından açılan sekmeden “İncele” yazan seçeneğe tıklıyorsunuz.

20171221 pinterest video indirme 1

Daha sonra internet tarayıcınızın altında veya yanında bir sekme açılacak. bu sekmeden “< video poster ” etiketi ile başlayan kod satırının yanındaki sağa bakan ok işaretine tıklayıp o kodların içini açıyoruz. Açılan kodların arasında type=”video/m3u8″ ve type=”video/mp4″ şeklinde kodlar bulunduran 2 tane satır olacak. Bu satırlardan aşağıdaki video/mp4 yazan satırın içinde videomuzun linki bulunuyor.

20171221 pinterest video indirme 2

Sıra videomuzun linkini almaya geldi. Sonu .mp4 ile biten video linkimize sağ tıklayıp “Open in new tab” yazan yazıya tıklıyoruz ve videomuzu direkt olarak yeni sekmede açıyoruz.

20171221 pinterest video indirme 3

Açılan yeni sekmedeki videonun sağ altında yer alan indirme butonuna 1 defa tıklıyoruz ve videomuz iniyor.

20171221 pinterest video indirme 4

Ve videomuz indiriliyor. Video indirildikten sonra videoyu isterseniz açın, isterseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşın.

20171221 pinterest video indirme 5

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir