Kullanıcıların özellikle kısa bilgiler eşliğinde fotoğraf paylaşımı yaptıkları ve oldukça popüler sosyal ağlar arasında yer alan Pinterest, resmi blog sayfasından yaptığı duyuruya göre bugün itibari ile GIF desteğini tüm kullanıcılarına sunduğunu bildirdi.

İki gün önce sitemiz üzerinden sizlerle paylaştığımız ‘Pinterest, GIF Uzantılı Animasyon Paylaşımını Test Ediyor‘ başlıklı haberimizde ”Pinterest’in GIF uzantılı animasyon paylaşımına izin vermeyi planladığını ve bu özelliğin o gün için sadece sınırlı sayıda kullanıcıya sunulduğunu” bildirmiştik. Bugün itibari ile Pinterest, resmi blog sayfası üzerinden yaptığı açıklama doğrultusunda GIF desteğini vermeye başladığını duyurarak, kullanıcıların hareketli GIF dosyalarını hesapları üzerinden yükleyip paylaşıma açabileceklerini bildirdi.

Pinterest'e Gif Desteği Geldi

Önceleri GIF dosyalarını görüntülemek için başka bağlantıları kullanmak zorunda kalan kullanıcılar, GIF desteği sayesinde artık Pinterest dışında bir bağlantıya gitmeden servis içerisine direkt olarak GIF dosyalarını yükleyip, izleyebilecekler. Şu an için sadece masaüstü sürümlerde aktif olan destek, önümüzdeki günlerde mobil sürümler içinde aktif hale getirileceği yapılan açıklama içerisinde belirtiliyor. Pinterest’in Android ve iOS uygulamasını sitemizden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir